AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.39 // 29.9.2023

​Mitä Veikkausliigassa ratkesi perjantaina?

​Mitä Veikkausliigassa ratkesi perjantaina?

Kuva: Apollo Photo

Veikkausliigassa pelattiin sekä Mestaruus- että Haastajasarjassa yksi ottelu perjantaina ja samalla muutama seikka varmistui.

VPS:n ja FC Interin 1-1-tasapeli Mestaruussarjassa katkaisi vaasalaisten pitkän voittoputken. Sen myötä VPS jakaa Veikkausliigan ennätystä jatkossa HJK:n kanssa 12 peräkkäisellä voitetulla ottelulla.

Pistejako merkitsi samalla sitä, että Inter ei voi enää nousta mitaleille.

Haastajasarjan puolella AC Oulun voitto KTP:sta liki varmisti oululaisille Haastajasarjan voiton, seitsemännen sijan ja varman paikan Eurolopputurnauksessa. FC Lahti voi voi vielä teoriassa nousta AC Oulun ohi, mutta tämä vaatisi lahtelaisilta kolmea voittoa jäljellä olevista otteluista ja vastaavasti AC Oulun tappiota kummassakin viimeisessä ottelussaan.

KTP:n tappio oli puolestaan helpotus niin FC Lahdelle kuin Ilveksellekin, joiden kummakin suora säilyminen varmistui. IFK Mariehamnille KTP:n tappio merkitsi puolestaan toivon liekin lepattamista karsintaan yltämisen suhteen hiukan vahvemmin, sillä ero kotkalaisiin on kaksi pistettä ja joukkueilla vielä keskinäinen kohtaaminen edessä.

Lisää ratkaisuja voi odotella sunnuntain kahden ottelun myötä ja välissä saadaan varmasti yksi ratkaisu, kun Suomen Cupin mestaruus saadaan selville lauantaina.

Lisää uutisia