AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2023

Interin kotiottelut vetävät yleisöä - "Entistä viihdyttävämpiä ottelutapahtumia"

Interin kotiottelut vetävät yleisöä - "Entistä viihdyttävämpiä ottelutapahtumia"

Veritas Stadionilla ei ole ollut yksinäistä Interin otteluissa. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Interin edellinen Veikkausliigan kotiottelu pelattiin 3.9. kun runkosarja päättyi voitokkaasti AC Oulua vastaan.

Tulevana viikonloppuna päästään jälleen kokemaan kiihkeä taistelu kotona, kun Mestaruussarjan kotiavauksessa Interiä vastaan asettuu sarjan kakkonen KuPS. Runkosarjan yleisömäärä oli Interin suurin viiteen vuoteen – tervetuloa rikkomaan ennätyksiä myös Mestaruussarjassa!

Inter antaa suuren kiitoksen yleisölle ja kannattajille tuesta ja kannustuksesta runkosarjan aikana erityisesti kotistadionilla. Tällä kaudella Inter on rikkonut kolme kertaa tämän vuosikymmenen yleisöennätyksen ja kotiotteluiden yleisökeskiarvo on runkosarjan jälkeen huimat 3111 katsojaa. Viime kauden yleisökeskiarvo oli kauden päätyttyä 1352 katsojaa, joten kasvua viime kaudesta on tapahtunut n. 130 prosenttia.

Edellistä 10 vuotta tarkkaillessa Interin hallitseva yleisökeskiarvoennätys on vuodelta 2019, jolloin keskiarvoon (3243) vaikutti hyvin paljon kauden huipentanut, loppuunmyyty mestaruuden ratkaissut ottelu. Vuoden 2019 runkosarjan jälkeen oltiin kuitenkin vielä kuluvaa kautta vaatimattomimmissa lukemissa, 2710 katsojan keskiarvossa. Runkosarjan 2023 jälkeen Veritas Stadionilla on vieraillut n. 34 000 katsojaa, joka on reilu 4000 katsojaa enemmän, kuin mitä viimeisen viiden kauden aikana on parhaimmillaan runkosarjan aikana tavoitettu.

– Olemme tehneet yhdessä töitä yleisömäärien kasvattamisen ja uusien kohderyhmien tavoittamisen eteen. Olemme tällä kaudella olleet vahvemmin näkyvillä eri kanavissa ja Turun katukuvassa, sekä jalkautuneet entistä enemmän kaupungille tapaamaan ihmisiä. Liikutamme lapsia ja nuoria omissa, sekä muiden tahojen järjestämissä tapahtumissa, ja kutsumme heidät stadionille nauttimaan Veikkausliigan ottelutapahtumista.

- Viimeisen kymmenen vuoden yleisömääriä vertaillessa, voimme todeta onnistuneemme tavoittamaan yleisöä runkosarjassa varsin hyvin. Kiitos kuuluu tietysti kaikille ottelukävijöille, sydämelliset kiitokset jokaiselle Veritas Stadionilla Interin otteluissa vierailleelle. Tavoitteena on tietenkin jatkaa kehittämistä ja tarjota jatkossa entistä viihdyttävämpiä ottelutapahtumia, sekä rikkoa yleisöennätyksiä, viestintä- ja markkinointivastaava Kaisa Kirvesmäki kiteyttää.

Ennen ottelua liikutaan jälleen Perheiden liikuntamaailmassa kello 11.30-13.30. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma järjestetään stadionin viereisellä Turku Energia Areenalla.

FC Inter - KuPS Veritas Stadionilla lauantaina 23.9. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia