AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2023

Ennakko: FC Lahti-AC Oulu

Ennakko: FC Lahti-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Voittoputkessa seilaava FC Lahti hakee putkelleen jatkoa Hiihtiksen iltavalaistuksessa. Vieraaksi Lahti saa Haastajasarjaa johtavan AC Oulun.

Valmentajavaihdoksen jälkeen FC Lahti on pelannut kaksi kotiottelua Toni Lindbergin alaisuudessa. Molemmissa otteluissa vastustaja on mennyt johtoon, mutta lahtelaiset ovat tulleet tasoihin ja menneet ohi. Lindbergin alaisuudessa Lahti ei ole vielä kärsinyt tappiota. Viime perjantaina Lahti otti tukevan tarrauksen sarjapaikkaan, kun KTP kaatui Hiihtiksellä lukemin 2-1. Leon Kreković toi lahtelaiset tasoihin ja Matheus Alvesin komea saksipotkumaali toi Lahdelle kolme pistettä. Samalla ero karsijan paikalla olevaan kotkalaisnippuun kasvoi viiteen pisteeseen.

Perjantain otteluun Lahti lähtee kuromaan kiinni eroa Haastajasarjan kärkeen. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti Pablo Andrade, Lassi Järvenpää ja Eemeli Virta. Lisäksi Luka Šimunović on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Päävalmentaja Lindberg haluaa saman pelillisen ilmeen jatkuvan myös perjantaina.

– Olemme keskittyneet siihen, että saamme saman pelillisen ilmeen kuin kahdessa edellisessäkin ottelussa. Meillä on ollut hyvä harjoitusviikko, vaikka olemme kiertäneet ympäri Lahtea harjoittelemassa. Viikon aikana olemme analysoineet myös vastustajaa ja löytäneet sieltä ne kohdat, joissa vastustaja on haavoittuvainen. Yleisö on taas huomenna äärettömän tärkeässä roolissa. Keli hellii ja iltavalaistus luovat tunnelmaa. Pelaajien korviin kantautuva yleisön pauhu on auttanut meitä kahdessa edellisessä ottelussa ja toivottavasti saamme jälleen kotiyleisön taaksemme, Lindberg kertoo Lahden sivuilla.

AC Oulun valmentaja Jussi-Pekka Savolainen muistuttaa, että FC Lahti on voittanut kaksi viime otteluaan ja on varmasti saanut niistä itseluottamusta tulevaan otteluun.

- He ovat tehneet peliinsä joitain muutoksia, mutta mitään radikaalia on tuskin luvassa perjantain ottelussa. Lahti pelaa pallollisena selkeässä 4-3-3 muodossa. Sen pyrkii edelleen etenemään pallollisena kontrolloidusti ja painostamaan vastustajan puolustuslinjaa kolmella pelaajalla. Oikean puolen laitapuolustaja lisäksi nousee hanakasti luomaan ylivoimia samalla, kun laituri leikkaa keskelle. Yksi selkeä etenemismalli on pelaaminen kärjelle suojaukseen ja etenemään tästä erilaisilla kombinaatioilla, Savolainen toteaa AC Oulun sivuilla.

Oululaisilla on hyvä historia FC Lahtea vastaan, kun edellisestä häviöstä on aikaa yli 13 vuotta. Tämän kauden saldo on voitto vieraissa ja tasapeli Raatissa.

- Puolustaessa Lahti on muokannut puolustamistaan 4-2-3-1 muotoon, mutta pyrkii edelleen puolustamaan tiiviisti kytäten vastustajan virheitä. Meidän onkin pystyttävä liikuttamaan palloa vähintään samalla tavalla kuin edellisessä pelissä Maarianhaminaa vastaan, jotta saamme Lahden muodon avattua ja pystymme hyökkäämään vaarallisesti. Lahden paras ase on edelleen nopeat vastahyökkäykset joihin sen kolme ylintä pelaajaa lähtevät todella nopeasti. Oleellista onkin laadukas pallollinen peli ja rakenteen säilyttäminen, jotta voimme vastaprässätä vastustajaa välittömästi ja neutralisoida vastustajan vastahyökkäysuhan, Savolainen huomauttaa.

AC Oulun kokoonpanosta ovat varmasti poissa Eelis Taskila, Hamed Dramé, Rony Huhtala, Onni Suutari, Maximus Tainio ja Lasse Ikonen.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Haapakoski Miikka

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Lahti - AC Oulu Lahden stadionilla perjantaina 22.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia