AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 17.9.2023

HJK vankisti johtoaan, VPS:n voittoputki jatkuu - Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarja käynnissä

HJK vankisti johtoaan, VPS:n voittoputki jatkuu - Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarja käynnissä

HJK pitää kiinni kärkipaikastaan. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Veikkausliigakausi 2023 huipentuu kohti syksyä ja viikonloppuna käynnistyivät sekä Mestaruus- että Haastajasarja täysien ottelukierrosten myötä.

Takana on 22 kierrosta runkosarjaa ja edessä enää viisi ottelukierrosta, joilta panoksia ei puutu. Pelissä on niin mestaruus kuin hopeakin, jotka kumpikin tuovat myös suoran paikan ensi kauden eurocupien karsintoihin. Pronssi luonnollisesti kiinnostaa myös ja kolmas sija takaa suoran paikan eurolopputurnauksen finaaleissa. Haastajasarjan puolella pelataan toisaalta eurolopputurnaukseen oikeuttavasta seitsemännestä sijasta - kahdeksaskin saattaa eurolopputurnaukseen yltää - ja toisaalta suoraa putoamista ja Veikkausliigan karsintaan joutumista vastaan.

Tilanne sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan lähdettäessä oli kutkuttava ja jo avauskierros muutti asetelmia merkittävästikin.

Viikonloppu käynnistyi jo perjantaina kahdella Haastajasarjan ottelulla Valkeakoskella ja Lahdessa. Ilves nousi lopussa tasoihin FC Hakan vieraana ja FC Lahti otti äärimmäisen tärkeät pisteet kaatamalla KTP:n.

Lauantaina pelattiin Mestaruussarjaa Helsingissä ja Seinäjoella sekä Haastajasarjaa Oulussa. HJK otti voiton FC Interistä ja FC Honka haki pisteet SJK:ta. IFK Mariehamnin asema puolestaan muuttui entistä tukalammaksi AC Oululle kärsityn tappion myötä.

Viikonlopun päätteeksi ohjelmassa oli vielä Mestaruussarjan ottelu KuPS-VPS Kuopiossa sunnuntaina. VPS venytti voittoputkensa jo 11 otteluun ja nousi sarjataulukossa jo kolmanneksi. KuPS:n tappio merkitsi samalla sitä, että HJK pääsi neljän pisteen karkumatkalle kärjessä.

Otteluennakot löytyvät tuttuun tapaan aina kutakin ottelua edeltävänä iltana etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta. Samaan valikkoon päivittyvät myös kokoonpanot tuntia ennen otteluiden alkua ja lisäksi sieltä löytyy reaaliaikainen otteluseuranta ja otteluraportit päivittyvät myös samaan valikkoon otteluiden jälkeen.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Mestaruussarja:

Lauantai 16.9.
klo 17.00 HJK – FC Inter 2-0 (0-0)
klo 17.00 SJK – FC Honka 1-2 (0-2)

Sunnuntai 17.9.
klo 16.00 KuPS – VPS 0-2 (0-1)

Haastajasarja:

Perjantai 15.9.
klo 18.00 FC Haka – Ilves 2-2 (2-0)
klo 18.00 FC Lahti – KTP 2-1 (2-1)

Lauantai 16.9.
klo 17.00 AC Oulu – IFK Mariehamn 3-2 (2-1)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.


Lisää uutisia