AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 13.9.2023

"Joukkue näyttää siltä miltä haluammekin" - Ilves-luotsi Lehtonen luottavaisena Haastajasarjaan

"Joukkue näyttää siltä miltä haluammekin" - Ilves-luotsi Lehtonen luottavaisena Haastajasarjaan

Joni Lehtonen on tyytyväinen Ilveksen ilmeeseen harjoituskentällä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan Haastajasarjassa on heti alkuun perjantaina tiedossa melkoinen herkkupala, kun Ilves matkaa FC Hakan vieraaksi Pirkanmaan derbyyn.

Ilves sai reilusti yli kahden kuukauden mittaiseksi venyneen voitottoman putkensa katki, kun joukkue haki helpottavan, 0-3 lukemin AC Oulusta irronneen, vierasvoiton ja kaatoi muutamaa päivää myöhemmin saman vastustajan varmistaessaan paikkansa Suomen Cupin loppuottelussa.

Uutta uskoa kauteen tuoneet voitot varjostuivat kuitenkin hieman, kun kahdesta viimeisestä runkosarjaosuuden ottelusta tuloksena oli tappiot FC Honkaa ja FC Lahtea vastaan. Tauko otteluista on kuitenkin antanut sauman parannella joukkue lähes täyteen vahvuuteen ja päävalmentaja Joni Lehtonen uskoo joukkueen olevan hyvässä valmiudessa seuraaviin haasteisiin:

- Viimeinen viikko, ennen Lahti-peliä, oli todella haastava kun pelaajia oli sairaana ja sen puolesta lähtökohdat otteluun haastavat. Olosuhteet ottelussa ja ottelusuunnitelma ei ollut parhaat mahdolliset, joten tulos oli sen mukainen.

FIFA-tauko runkosarjan jälkeen osui tässä mielessä Ilvekselle erittäin hyvään saumaan.

- Nyt on saatu pelaajat terveeksi ja meillä on lähestulkoon kaikki käytössä perjantaina Hakaa vastaan ja sen puolesta tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä. Joukkue vaikuttaa tällä hetkellä olevan henkisesti hyvässä tilassa, voitontahtoa löytyy ja pelaajat vaikuttavat valmiilta heittäytymään otteluihin sopivan positiivisella tavalla.

- Sitä halutaan nähdä, että meidän pelaaminen on positiivista ja energistä. Tällä hetkellä joukkue näyttää siltä miltä haluammekin, kertoo Lehtonen.

Lisää uutisia