AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2023

"Toden teolla jahtaamaan unelmia" - ​AC Oulun Otso Liimatta siirtyy Portugaliin

"Toden teolla jahtaamaan unelmia" - ​AC Oulun Otso Liimatta siirtyy Portugaliin

Otso Liimatan ura jatkuu Portugalissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan tähtipelaajiin lukeutuva AC Oulun Otso Liimatta siirtyy neljän vuoden sopimuksella Portugalin pääsarjassa pelaavaan FC Famalicãoon.

Tervareissa sekä OLS:ssä juniorivuodet pelannut ja AC Oulussa Veikkausliiga-debyytin 17-vuotiaana tehnyt Liimatta on noussut kuluneen vuoden aikana liigan tähtipelaajien joukkoon sekä Suomen U21-maajoukkueryhmään.

- On ollut hienoa nähdä Otson ottamia steppejä viimeisten vajaan neljän vuoden aikana. Otso on adaptoitunut uusiin ympäristöihin seuran eri joukkueissa nopeasti. Se kertoo Otsosta pelaajana paljon. Otsolla on nopea pää ja jalat, korkea taitotaso sekä iso moottori. Nämä avut auttavat Otsoa sopeutumaan myös uran seuraavassa vaiheessa, Portugalissa.

- Olen erittäin iloinen, että Otso pääsee toden teolla jahtaamaan unelmiaan ja sitä tehdessään vie samalla oululaista ja suomalaista futista eteenpäin Euroopan eteläosassa. Kiitos Otso ja kaikkea hyvää jatkoon, kiittelee AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen.

Siirto FC Famalicãoon on tarkkaan harkittu askel. FC Famalicão on vuosien saatossa antanut ennakkoluulottomasti peliaikaa monelle nuorelle ja seuralla on hyvät näytöt nuorien kehittämisestä kohti entistä isompia sarjoja. Liimatta liittyy välittömästi FC Famalicãon joukkueeseen.

- Odotukset uudesta seurasta ovat hyvät. Toiminta on hyvin ammattimaista ja treeniympäristö laadukas, kertoo tulevasta silminnähden innostunut Liimatta.

Mitkä ovat omasta mielestäsi seuraavat kehitysaskeleet, että paikka avauksessa aukeaa?

- Ensiksi pitää sopeutua uuden joukkueen ja liigan tempoon, mikä on todennäköisesti huomattavasti korkeampi. Myös fysiikkaa tulee vielä kehittää, Liimatta toteaa.

- Osa AC Oulun strategiaa on panostaa nimenomaan nuoriin pelaajiin sekä olla ponnahduslauta kohti ulkomaalaisia sarjoja. Myös Otson tuleva seura satsaa selkeästi nuoriin ja heistä pidetään siellä huolta, mikä on nuoren ja lahjakkaan pelaajan kannalta todella hieno juttu. Olemme hyvin onnellisia Otson puolesta ja koko seurayhteisö toivottaa hänelle isot tsempit matkaan, AC Oulun toimitusjohtaja Hanna Väänänen kertoo.

Liimatalla oli AC Oulun kanssa sopimusta jäljellä Veikkausliigakauden 2024 loppuun saakka, joten AC Oulu saa Liimatan siirrosta korvauksen.

- Tiedostamme Otson arvon ja potentiaalin. Olemme iloisia, että voimme olla seura, jossa Otso Liimatan ja Miika Koskelan kaltaiset nuoret lupaavat pelaajat ovat voineet kehittyä siihen pisteeseen, että he ovat kiinnostavat Suomea suuremmissa liigoissa pelaavia joukkueita. AC Oulu on tyytyväinen siirron taloudellisiin yksityiskohtiin, toteaa AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo.

Lähde: AC Oulun tiedote
Lisää uutisia