AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 23.6.2023

FC Hakan Tuure Siira tietää europelien erityisyyden – ”Niistä pitää yrittää nauttia”

FC Hakan Tuure Siira tietää europelien erityisyyden – ”Niistä pitää yrittää nauttia”

Tuure Siiralla on tilillään kolme euro-ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakalle arvottiin tiistaina pohjoisirlantilainen Crusaders FC tulevaksi eurovastustajaksi. Tuure Siira on ainoa Hakan pelaaja, jolta löytyy aiempaa kokemusta europeleistä.

Siira oli suhteellisen tyytyväinen Hakan arpaonneen.

- Ei se varmaan vaikein jengi tai paikka ollut niistä vaihtoehdoista. Puhuttiin jätkien kanssa, että Britteinsaarien joukkueita vastaan on aina mukava pelata. Pelataan lujaa ja katsomo elää mukana, Siira perkaa arvontatulosta Hakan sivuilla.

Siira on Hakan ainoa pelaaja, joka on aiemmin pelannut europelejä. Hänen mukaansa ne eroavat tavallisista liigaotteluista.

- Niissä on omanlaisensa lataus. Ne ovat tietyllä tapaa kauden kohokohtia ja niistä pitää yrittää nauttia, sillä ne saattavat olla ohi nopeasti. Itse olen pudonnut kaksi kertaa ensimmäisellä kierroksella. Kaduttaa, että niitä tuli jännitettyä liikaa, sillä ne ovat hienoja matseja. Niissä tulee vähän sellainen ison pelaajan olo, Siira kertoo.

Siira pelasi Ilveksen paidassa Slavia Sofiaa sekä irlantilaista Shamrock Roversia vastaan. Roversin kohtaaminen antaa ehkä pientä kosketuspintaa samalla saarella sijaitsevaan Crusadersiin.

- Veikkaan, että aika suoraviivainen joukkue on tulossa. Shamrockissa kaikki olivat hyviä potkaisemaan ja syöttämään. Fyysisesti olimme aika samalla tasolla, mutta he olivat kyllä hyviä potkaisemaan palloa. Uskoisin, että sieltä tulee aika isoa palloa kohti meidän maalia, Siira ennakoi jo tulevaa kohtaamista.

Hakan joukkue vietti viime viikon lomaa ja palasi maanantaina harjoituksiin. Siiran mukaan loma osui hyvään saumaan.

- Tuli aika lailla vain lepäiltyä mökillä. On ollut henkisesti rankka kausi, kun ei ole tullut toivottuja tuloksia, joten pieni huili teki hyvää. Se on näkynyt treeneissä, että pelaajat ovat levänneitä ja kaikki ovat virtaa täynnä, ja meillä on ollut hyvä tekemisen meininki.

Joukkue jäi juhannuksen viettoon torstaina ja paluu harjoituksiin on edessä sunnuntaina, kun Haka jatkaa valmistautumista kohti tiistain Klassikkoa HJK:ta vastaan. Siiran juhannus menee rauhallisissa merkeissä.

- Juhannus menee ystävien ja läheisten kanssa. Sunnuntain treenit tulevat jo aika nopeasti.

- Juhannusolympialaisiin tulee ainakin osallistuttua ja sieltä lähdetään hakemaan tietenkin kultaa. Muuten syödään hyvin ja nautitaan seurasta, Siira avaa juhannussuunnitelmiaan.

Veikkausliiga jatkuu FC Hakan osalta tiistaina 27.6., kun HJK tulee Hakan vieraaksi. Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen 1. osaottelu Crusadersia vastaan on edessä torstaina 13.7. Tehtaan kentällä.

Lisää uutisia