AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.24 // 17.6.2023

"Uskon että hoidamme homman kotiin" - Topi Keskinen on päässyt nopeasti liigavauhtiin HJK:ssa

"Uskon että hoidamme homman kotiin" - Topi Keskinen on päässyt nopeasti liigavauhtiin HJK:ssa

Topi Keskinen on murtautunut voimalla Veikkausliigaankin. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Reilu vuosi sitten Topi Keskinen pelasi Ykköstä kasvattajaseurassaan Mikkelin Palloilijoissa – nyt laituri on yksi Veikkausliigan puhutuimmista lupauksista.

HJK:hon marraskuussa siirtynyt Keskinen nousi suuremman yleisön tietoisuuteen viimeistään muutamaa kuukautta myöhemmin, kun hän osui neljästi Liigacupin ottelussa FC Lahtea vastaan.

Maalitahti ei ole jatkunut aivan samanlaisena Veikkausliigassa, mutta Keskinen pelaa parhaillaan vahvaa debyyttikautta. Nuorukainen on viimeistellyt 13 ottelussa yhden osuman, ja hänen vyöllään on neljä maalisyöttöä. Minuutteja on kertynyt reilut tuhat eli toiseksi eniten HJK:sta.

– Olen saanut enemmän peliaikaa kuin osasin odottaa talvella. Olen päässyt hyvin mukaan vauhtiin ja joukkueeseen – ensimmäiset treenit jännittivät tietenkin, mutta meillä on mukavia jätkiä, jotka ottivat minut hyvin vastaan. Seuravaihto oli minulle uran ensimmäinen, joten pieni jännitys oli ihan luonnollista, Keskinen sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Keskinen debytoi MP:n riveissä Ykkösessä jo 17-vuotiaana kaudella 2020. Kahden ensimmäisen kautensa aikana laituri pelasi 43 sarjaottelua, joissa hän viimeisteli kolme maalia – ketsuppipullo aukesi viime vuonna, kun verkko heilui kymmenen kertaa. Maalisyöttöjä kertyi puolisen tusinaa, ja Keskinen oli yksi niukasti sarjapaikkansa säilyttäneen MP:n sankareita.

– Kaudella 2021 aloin tottua miesten peleihin paremmin. Kehityin koko ajan, ja viime kaudella tehoja alkoi lopulta tulla kunnolla. Tiesin kauden alla, että onnistumisia tulee – ne ruokkivat kauden mittaan itseluottamustani. Kun itseluottamus on kunnossa, on kiva pelata, Keskinen toteaa.

– Liigassa on totta kai parempia pelaajia kuin Ykkösessä, ja pelin tempo on kovempi. Tiesin kyllä, että tulen pärjäämään myös liigassa.

Vaikka HJK (26 pistettä) on pelannut alkukauden kahden pisteen keskiarvolla, joukkue majailee tällä hetkellä sarjakolmosena. Monen papereissa Klubi oli liigan ainoa mestarisuosikki, mutta sarjakärki KuPS (28 p) sekä SJK (27 p) ovat esiintyneet erittäin vakuuttavasti. SJK on kaiken lisäksi pelannut kaksi ottelua pääkilpailijoitaan vähemmän.

– Mestaruustaistelu on tiukka, mutta uskon siihen, hoidamme homman kotiin. Olemme käyneet läpi sen, että HJK on samassa pistetahdissa kuin viime vuonna – meidän täytyy vain pystyä kääntämään tiukat pelit eduksemme. Kaikki on vain meistä itsestämme kiinni.

Liigan kärkipäässä on tasaista – näin on myös Ykkösessä. MP:n ennakoitiin olevan yksi putoajista, mutta Juha Pasojan miehistö porskuttaa (kirjoitushetkellä) sarjakärjessä. Mikkeliläisryhmä porskuttaa tällä hetkellä kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa.

– On ollut mielenkiintoista seurata MP:n alkukautta – se on ollut joukkueen osalta tosi positiivinen yllätys. Pelimme ovat menneet usein päällekkäin, enkä ole pystynyt katsomaan kaikkia matseja tai vierailla Urskissa, kun olen käynyt Mikkelissä. Olen kuitenkin katsonut kaikki pelit, mitkä olen ehtinyt.

Lisää uutisia