AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 15.6.2023

"Jokainen pelaaja mukana hyvällä asenteella" - Pikkuhuuhkajat kohtaa Puolan torstaina

"Jokainen pelaaja mukana hyvällä asenteella" - Pikkuhuuhkajat kohtaa Puolan torstaina

Pikkuhuuhkajilla on kova haaste edessä torstaina. (Kuva: Kalevi Hämäläinen / SPL)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue on valmistautunut viime päivät kesän ensimmäiseen maaotteluunsa.

Joukkue matkusti Puolan Varsovaan maanantaina – ja torstaina Suomi kohtaa Puolan.

– Treenasimme maanantaina matkustuspäivän päätteeksi. Kävimme heti kiinni pelisuunnitelmaamme ja pelin prinsiippeihimme kentällä ja videopalavereissa. Tiistaina ja keskiviikkona olemme jatkaneet pelillisten asioiden läpikäyntiä, päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Kaikki pelaajamme ovat terveinä. Maaliskuun tapahtuman tapaan jokainen pelaaja on ollut liikkeellä todella hyvällä asenteella, ja olen nauttinut työskentelystä heidän kanssaan. Meillä on mukana uusia pelaajia, jotka ovat sopeutuneet joukkueeseen erinomaisesti. Kaikki on mennyt hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Puola pelasi Suomen tapaan edelliset maaottelunsa maaliskuun lopulla. Itävaltaa vastaan tuloksena oli maaliton tasapeli, ja Albania kaatui 2–0 Mateusz Musialowskin ja Szymon Wlodarczykin onnistuttua maalinteossa.

– Olemme analysoineet Puolan viimeiset pelit, ja tämän kautta luoneet pelisuunnitelman otteluun. Meidän pelillinen identiteettimme muokkautuu kuitenkin enemmän globaalien prinsiippiemme kautta, Lehkosuo sanoo.

– Kakkoskorin Puola on selkeästi kovempi joukkue kuin aiemmat (neloskorin) vastuksemme. Uskon, että he tulevat prässäämään ylhäältä. Kun onnistumme purkamaan prässin, pääsemme hyökkäämään heidän kolmea keskuspuolustajaansa vastaan. Se on yksi tapa, jolla voimme tehdä maaleja, Lehkosuo jatkaa.

Pikkuhuuhkajien valmistautumisessa on ollut myös selkeät painopistealueet.

– Olemme jatkaneet erikoistilanteiden priorisointia, ja harjoittelemme niitä joka päivä. Maaliskuun otteluissa puolustimme vastustajien erikoistilanteet erittäin hyvin, mutta parannettavaa jäi hyökkäyspäässä. Maalitilanteita ja toivottavasti maaleja luomme myös kollektiivisen prässin sekä vastaprässitilanteiden jälkeisissä vastahyökkäyksissä, kuten maaliskuun maaotteluissa.

Ottelu Varsovassa alkaa torstaina kello 18.30 Suomen aikaa ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Palloliiton YouTube-kanavalla.

Lisää uutisia