AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.23 // 9.6.2023

​Lahden Kisapuiston pääkatsomon uusi kilpailutus edessä – kriteerejä karsittu

​Lahden Kisapuiston pääkatsomon uusi kilpailutus edessä – kriteerejä karsittu

Kisapuiston uuden pääkatsomon malli on vielä haussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Lahden Kisapuiston pääkatsomohanke viivästyi ainakin jonkin verran, kun alkuperäisessä kilpailutuksessa saadut tarjoukset ylittivät hankkeelle asetetun kattohinnan.

Nyt rakentamisesta tehdään uusi kilpailutus osin karsituin kriteerein. Alun perin vaatimuksena oli, että katsomorakennuksen pitää olla kolmikerroksinen. Päivitettyjen ehtojen mukaan rakennus voidaan toteuttaa 2- tai 3-kerroksisena, kunhan UEFAn vähimmäisvaatimukset toteutuvat.

– Kaupunki toteuttaa kilpailutuksen karsitulla tilaohjelmalla, jossa pääpaino on urheilullisella puolella. Karsinta liittyisi tiloihin, jotka palvelisivat enemmänkin seurojen kaupallista toimintaa, Lahden toimitilajohtaja Jouni Arola kertoi kaupunginvaltuuston infotilaisuudessa Etelä-Suomen Sanomien mukaan.

Myös materiaalien osalta kriteereitä voidaan laskea, mutta Arola uskoo, että lopulta päästään kaikkineen hyvinkin lähellä alkuperäistä suunnitelmaa kattohinnan puitteissa.

- Rakentamiskustannukset ovat laskussa. Uskomme, että uudessa kilpailutuksessa on mahdollista saada tarjouksia niin, että laatutasoa ei jouduttaisi laskemaan ainakaan oleellisesti, Arola sanoo.

Lähde: Etelä-Suomen Sanomat
Lisää uutisia