AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 6.6.2023

Ennakko: KuPS-AC Oulu

Ennakko: KuPS-AC Oulu

Kuva: Sanni Miettinen

Kuopion Palloseuralla on ennen maajoukkuetaukoa vielä yksi kotiottelu, kun keltapaidat isännöivät keskiviikkona 7.6. AC Oulua. Ottelu vihelletään käyntiin Väre Areenalla kello 18:00.

Kuopion Palloseura nousi takaisin Veikkausliigan kärkipaikalle voittamalla FC Hakan viime viikonloppuna. 11 ottelustaan KuPS on voittanut seitsemän, hävinnyt kolme ja pelannut kerran tasapelin. 22 pisteellään keltamustat johtavat sarjataulukkoa yhdellä pisteellä ennen SJK:ta, joka on pelannut kaksi peliä vähemmän kuin KuPS.

KuPSin valmistautuminen AC Oulu-kamppailuun on ollut lyhyt, sillä viime lauantaina kuopiolaiset pelasivat kotonaan FC Hakaa vastaan. Lisäksi kyseisessä ottelussa kauden neljännet keltaiset kortit ottivat Collins Sichenje sekä Gabriel Bispo ja ovat varmuudella keltamustan vahvuudesta sivussa keskiviikkona.

Mennyt viikko oli AC Oululle menestyksekäs. Keskiviikkona joukkue eteni 16 parhaan joukkoon Suomen Cupissa kukistamalla FC Hakan rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Lauantaina Laivastonsiniset kaatoivat IFK Mariehamnin 3-2. Myös KuPS pelasi viikkonsa puhtaasti – Suomen Cupissa Ykkösen JJK kaatui 2-0 ja lauantaina FC Haka Veikkausliigassa 3-0.

Keskiviikon ottelua voidaan helposti tituleerata huippuotteluksi, sillä siinä kohtaavat sarjaykkönen KuPS ja nelonen AC Oulu. Toki sarjassa ottelumäärät joukkueiden välillä ovat hieman epätasapainossa. Tällä hetkellä AC Oulu on kuopiolaisia viisi pistettä perässä, mutta se on pelannut yhden ottelun vähemmän. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana jo kertaalleen. Toukokuun alussa KuPS haki puhtaan 2-0-voiton Raatista. Historian saatossa KuPS on ollut vahvasti niskan päällä – virallisista otteluista se on voittanut 12, AC Oulu kolme ja kerran on päädytty tasatulokseen.

- Meillä on nyt toinen mahdollisuus testata rajojamme sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Taistelemme aina kolmesta pisteestä. Mielestämme olemme johdonmukaisempia sekä hyökkäys- että puolustuspelin organisoimisessa, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte miettii seuran sivuilla.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Kettunen Eemeli
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Nevalainen Ville

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikon kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

KuPS - AC Oulu Väre Areenalla keskiviikkona 7.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n ja AC Oulun verkkosivut
Lisää uutisia