vko.22 // 1.6.2023

"Pelaajilta erittäin hyvä suoritus" - KuPS haki jatkopaikan cupissa Jyväskylästä

"Honsu" oli tyytyväinen voittoon haastavissa oloissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura eteni Suomen Cupissa 16 parhaan joukkoon, kun keltamustat voittivat JJK:n maalein 0–2 (0–0).

Sävelet Harjun Stadionilla pelatussa kamppailussa olivat jälleen ottelun alkuhetkistä lähtien selkeät: KuPS hallitsi ja JJK vastaavasti puolusti tiiviisti. Lisämausteen kamppailuun toi Harjun luonnonnurmi, joka muistutti paikoittain enemmän perunapeltoa kuin jalkapallokenttää.

Hallinnasta huolimatta KuPS ei onnistunut luomaan avausjaksolla vaarallisimpia maalintekopaikkoja. JJK puolustus puolusti kurinalaisesti joukkueena ja esti murtautumisyritykset kuudentoista sisäpuolelle. Tauolle lähdettiinkin maalittomassa tasapelitilanteessa.

Toisen puoliajan alusta alkaen oli selvää, että pelinkuva pysyisi samana. KuPS jatkoi hallintaansa ja painostus alkoi vihdoin tuottamaan tulosta. 47. minuutin kohdalla Jasse Tuominen teki upean nousun vasemmalta laidalta boksin sisään ja jätti pallon toiseen aaltoon, josta Sebastian Dahlström tykitti valkopaitaisen vierasjoukkueen johtoasemaan.

Toista maalia ei tarvinnut kauaa odotella sillä vain kuusi minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen Jasse Tuomista rikottiin boksin sisäpuolella ja tuomari puhalsi pilliin rangaistuspotkun merkiksi. Tuominen ei pilkusta erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti maaliin ohi JJK maalivahti Ville Viljalan.

Lukemat jäivät ottelun loppulukemiksi ja voiton myötä KuPS eteni Suomen Cupissa 6. kierrokselle ja 16:n parhaan joukkoon.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara näki, että isoin haaste tänään pelissä oli kentän huono kunto.

- Tietyllä tavalla vaikea peli, isoin taistelu oli näitä olosuhteita vastaan. Kuitenkin päätettiin, että pyritään pelaamaan omaa peliä, vaikka olosuhteet eivät tukeneet sitä. En muista milloin viimeksi olisi näin huonolla kentällä pelattu, kommentoi Honkavaara olosuhteita.

Honkavaara kuitenkin kehui pelaajia ottelun jälkeen, sillä joukkue pystyi suoriutumaan olosuhteista huolimatta hyvin.

- Pakko nostaa pelaajille hattua, että meillä on ollut kahdessa ottelussa heikompaa nurmea pelialustana ja silti molemmissa peleissä meidän oma pelaamisemme on pysynyt kunnossa. Pelaajilta erittäin hyvä suoritus. kehui "Honsu" joukkueen mukautumista olosuhteisiin.