AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 31.5.2023

"Harmittava tippuminen toista vuotta putkeen pilkuilla" - Hakan cup-taival päättyi alkuunsa

"Harmittava tippuminen toista vuotta putkeen pilkuilla" - Hakan cup-taival päättyi alkuunsa

"Teme" pyrki kaivamaan hyvät asiat esiin cup-tappiosta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan tie tämän vuoden Suomen Cupissa nousi pystyyn heti ensimmäisessä ottelussa, kun rangaistuspotkukilpailulla haettu ratkaisu päättyi lopulta kotijoukkue AC Oulun voittoon.

Koskilaiset olivat pitkään voitossa kiinni Fallou Ndiayen osumalla, mikä syntyi jälleen kulmapotkusta. Tällä kertaa kulmaa oli antamassa Oliver Whyte, jonka lähettämään palloon Ndiaye nousi vahvasti ja puski pallon kaukaa maaliin ottelu 28. minuutilla.

Hakan johto kesti aina 85. minuutille, kunnes kotijoukkueen kova paine tuotti tulosta. Otso Liimatta keskitti kuudentoista kulmalta matalan pallon kohti keskustaa, mistä Onni Suutari pääsi Anthony Herbertin takaa laukomaan pallon suoraan ilmasta verkkoihin. Haka -maalissa pelannut Anton Lepola olisi saattanut torjua laukauksen, mutta pehmeä nurmi petti miehen jalan alta, eikä hän päässyt tarpeeksi nopeasti heittäytymään torjuntaan.

Ottelun lopussa valkopaidat yrittivät tosissaan hakea johtoasemaa uudelleen, mutta palkintoa ei tullut ja näin ratkaisu haettiin varsinaisen peliajan jälkeen suoraan pilkuilta.

Oulun ensimmäisenä vetäjänä ollut Ashley Coffey laukoi pallon voimalla maaliin. Hakan avaajana ollut Ryan Mahutan laukaus puolestaan kilpistyi Juhani Pennasen torjuntaan, mutta lähes lipui maalivahdin alta maaliin asti. Pennanen kuitenkin reagoi nopeasti ja sai pysäytettyä pallon viime hetkellä kädellään.

Seuraavina olleet Riku Selander ja Logan Rogerson onnistuivat molemmat, mutta kolmantena kotijoukkueelta laukoneen Noah Pallaksen vedon Lepola torjui. Avustava tuomari kuitenkin liputti Haka -vahdin liikkuneen eteenpäin ennen, kuin pallo liikkui ja näin Pallas sai uusia yrityksensä, eikä enää toista kertaa erehtynyt.

Tämän jälkeen laukoneet Juan Lescano, Onni Suutari, Janne-Pekka Laine ja Yassin Daoussi kaikki onnistuivat, joten Hakan viimeistä vetäjää ei enää tarvittu, vaan kotijoukkue marssi rangaistuspotkukilpailun 5-3 -voittaneena jatkoon.

– Harmittava tippuminen toista vuotta putkeen pilkuilla. Ne pitää vaan klaarata tässä kisamuodossa. Puolustuspelaaminen oli isossa kuvassa erittäinkin hyvää, ja harmittavasti Anton liukastui maalissa.

– Nyt palautuminen käyntiin ja kohti seuraavaa peliä! Saatiin vähän kierrätettyä pelaajia onneksi, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tuumasi ottelun jälkeen.

Lisää uutisia