AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 30.5.2023

"Tavoite on mennä päätyyn asti" - KuPS osaa kuitenkin varoa JJK:ta cupissa keskiviikkona

"Tavoite on mennä päätyyn asti" - KuPS osaa kuitenkin varoa JJK:ta cupissa keskiviikkona

"Honsu" tietää JJK:n vahvuudet. (Kuva: KuPS Oy / Sanni Miettinen)

Kuopion Palloseura aloittaa taipaleensa vuoden 2023 Suomen Cupissa, kun se matkustaa keskiviikkona JJK:n vieraaksi.

KuPS aloittaa Suomen Cupin suoraan turnauksen viidenneltä kierrokselta. Kuopion Palloseura lähtee kilpailuun Suomen Cupin hallitsevana mestarina ja keltamustat hakevatkin samalla kolmatta perättäistä mestaruutta. Viime vuonna KuPS kaatoi cupin finaalissa FC Interin viimeisten minuuttien maalilla 1–0.

Ykköseen tälle vuodelle noussut JJK aloitti oman matkansa kolmannelta kierrokselta, jossa se kaatoi IPS:n tuloksin 0–2. Neljännellä kierroksella ketut saivat savolaisverta vastaansa, kun Mikkelin ylpeys MP pisti ketut tikuille. JJK kuitenkin voitti mikkeliläiset rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja etenivät viidennelle kierrokselle.

KuPS.lla on käynnissä tiivis kolmen ottelun "viikko". Huomisen JJK-ottelun jälkeen kuopiolaisten pitää kääntää katse nopeasti kohti lauantaita, jolloin FC Haka saapuu Väre areenalle. Vaikka KuPS saakin huomenna vastaansa sarjatasoa alempana pelaavan joukkueen, eivät keltapaidat lähde aliarvioimaan cup-vastustajaansa.

- JJK on taitava joukkue, joka on hyvä pienissä tiloissa. Heillä on sama tilanne kuin meillä, eli sarja on käynnissä ja pisteitä pitää kerätä myös Ykkösen puolella, mutta silti he pistävät varmastikin kaiken likoon. Teemme kaiken kuten normaalissakin valmistautumisessa, ja pyrimme siihen, että valmistautuminen on optimaalinen, kommentoi KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara JJK:ta

Kuopion Palloseura on voittanut Suomen Cupin kaksi kertaa peräkkäin, mutta huomisessa ottelussa sillä ei ole merkitystä, vaan sävelet ovat harvinaisen selvät – tulos tai ulos.

- Meidän tavoitteemme on pelata ensisijaisesti hyvä ottelu ja kaikki muu tulee vasta sen jälkeen. Pelaamisemme on oltava laadukasta ja dynaamista eteenpäin. Isossa kuvassa meillä on vain yksi tavoite: mennä päätyyn asti, kertoo Honkavaara tavoitteista.

Suomen Cupin 5. kierrosta JJK - KuPS Harjun Stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Suomen Cupin 5. kierroksen ottelut myös suorana Ruudusta.

Lisää uutisia