AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 30.5.2023

"Meidän pitää yksinkertaisesti olla parempia" - Cupista putoaminen iso pettymys FC Lahdelle

"Meidän pitää yksinkertaisesti olla parempia" - Cupista putoaminen iso pettymys FC Lahdelle

HIFK oli lopulta askelen edellä FC Lahtea. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden taival Suomen Cupissa tuli päätökseensä tiistaina Lahden Hiihtostadionilla. Helsingin IFK eteni kuudennelle kierrokselle lukemin 1-0.

FC Lahti hallitsi ottelua näennäisesti alusta asti ja Helsingin IFK kyttäsi vastaiskuja. IFK:n vaarallisin maalipaikka tulikin nopeasta hyökkäyksestä, kun Antti Ulmanen karkasi lahtelaispuolustukselta jakson puolivälissä. Anton Munukka tuli maaliltaan loistavasti vastaan ja onnistui nollaamaan helsinkiläishyökkääjän aikeet.

Lahden parhaat paikat tulivat aivan jakson lopussa. Samuel Pasanen jatkoi Altin Zeqirin matalan kulman etutolpalta kohti maalia. Sam Jammeh venyi vaivoin ja pallo kimposi suoraan Jusif Alille. Jammeh ehti kuitenkin peittämään laiturin vedon alakulmasta ja tuloksena oli uusi kulmapotku. Hyvästä paineesta huolimatta ensimmäisellä jaksolla ei nähty maaleja, sillä IFK-puolustus blokkasi lahtelaisvedot uhrautuvasti.

Vierasjoukkue iski ensimmäisen jakson alkuun. Rico Finnäs pelasi pallon Lahden maalille ja Antti Ulmanen pääsi ohjaamaan. Ulmasen ohjaus oli menossa ohi maalin, mutta pallo kimposi kuitenkin lahtelaispuolustuksesta omaan maaliin ja IFK siirtyi 1-0-johtoon.

Viimeisen puolen tunnin aikana Lahti loi hurjan paineen vierailijoiden maalille. IFK puolestaan pelasi kellosta sekunteja pois fiksusti ja puolusti uhrautuvasti. Lahden parhaat paikat tulivat Irfan Sadikin alustamana Altin Zeqirille ja Akseli Puukon alustamana Loorents Hertsille. Sam Jammeh venyi molempiin ja nousi IFK:n jatkopaikan sankariksi. Näin ollen HIFK:n tie vie kuudennelle kierrokselle ja Lahden osaksi jää keskittyä liigaan.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli pettynyt. Hän myönsi vastustajan paremmuuden ja penäsi omilta suojateiltaan parempaa esitystä. Mannila ei ollut tyytyväinen joukkueensa perussuorituksiin.

– Cup on yksinkertainen kilpailu, voitolla jatkoon ja tappiolla ulos. HIFK oli tänään hyvä ja he pelasivat johtoasemassa taitavasti. Meillä oli ottelussa hyvä vaihe, jonka IFK pelasi pois kuluttaen kelloa. Se jäi tänään kiinni perusjutuista. Olimme liian lepsuja ja annoimme momentumin pois.

- Cupissa lyhyeksi jäänyt kiertue sisälsi jokaisessa ottelussa haasteita, emmekä onnistuneet missään pelissä hallinnasta huolimatta naulaamaan peliä. Meidän pitää olla määrätietoisempia. Nyt murehditaan yön yli ja aamulla suuntaamme katseet kohti seuraavaa. Meidän pitää yksinkertaisesti olla parempia, Mannila summasi.

FC Lahden ottelut Veikkausliigassa jatkuvat jo lauantaina 3.6. vierasottelulla Ilvestä vastaan.

Lisää uutisia