AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.22 // 30.5.2023

AC Oulu ja Haka kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella - "Haluamme olla mukana suositussa cup-hengessä"

AC Oulu ja Haka kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella - "Haluamme olla mukana suositussa cup-hengessä"

Ricardo Duarte odottaa taas tiukkaa peliä Hakaa vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu isännöi keskiviikkona Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa FC Hakaa Raatin Stadionilla.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla Veikkausliigakaudella kertaalleen. Huhtikuun puolivälissä AC Oulu nousi kahden maalin takaa rinnalle ja pisteet jaettiin Tehtaan Kentällä 2-2-tuloksella. Talven Liigacupissa päädyttiin niin ikään 2-2-tulokseen. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet todella tunteikkaita, eikä mitään muuta ole syytä odottaa myöskään keskiviikkona.

Cup-kilpailuissa pelin henki on selvä – voitolla jatkoon, tappiolla lauluun. AC Oulun arpaonni on ollut toistaiseksi raaka, sillä edellisellä kierroksella se joutui Veikkausliigan piikkipaikkaa pitävän SJK:n vieraaksi – upean esityksen jälkeen oululaiset pudottivat seinäjokiset kuitenkin jatkosta. Nyt Laivastonsiniset saivat onneksi kotiotteluun ja vastaansa Suomen Cup urakkansa vasta aloittavan FC Hakan.

- Suomen cupin ottelut edustavat juhlaa suomalaiselle jalkapallolle, jossa eri sarjatasojen joukkueet kohtaavat pelatakseen maailman suosituinta urheilulajia. AC Oululle tämä kausi on ollut melko vaativa, sillä olemme tähän asti kohdanneet vain Veikkausliigan joukkueita. Silti haluamme olla mukana samassa suositussa cup-hengessä ja kutsua ihmisiä tulemaan otteluun ja juhlimaan cupia kanssamme.

- Kohtaamme FC Hakan kolmannen kerran tällä kaudella. Edelliset kaksi kohtaamista olivat hyvin tasaisia ja päättyivät tasapeliin. Haka on tehnyt muutoksia pelitapaansa, mutta silti heidän periaatteensa tekevät heistä vaikean vastustajan meille. He ovat intensiivisiä kaksinkamppailuissa, he hallitsevat pallollista peliä ja ovat vaarallisia vastahyökkäyksissä. Toisaalta tiivis ottelukalenteri saattaa pakottaa meidät uudelleenarvioimaan joitain vaihtoehtoja ottelua varten, ja on mahdollista, että osa pelaajista jää lepoon. Kuitenkin olemme täydessä iskussa ja taistelemme varmasti päästäksemme seuraavalle kierrokselle Suomen Cupissa, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte miettii.

Valkopaitaisen vierasjoukkueen kokoonpanosta nousee yksi nimi ylitse muiden – Rajakylän Ryan Goslingiksikin tituleerattu Tuure Siira ehti edustaa AC Oulua nuorena miehenä 127 virallisessa ottelussa. Miestä ei varsinaisena maalintekijänä tunneta, mutta huhtikuun ottelussa keskikentän työmyyrä onnistui entistä seuraansa vastaan.

Suomen Cupin 5. kierrosta AC Oulu - FC Haka Raatin Stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.00. Suomen Cupin 5. kierroksen ottelut myös suorana Ruudusta.

Lisää uutisia