AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.22 // 29.5.2023

"Paineet ovat ainoastaan meillä" - Inter saa cupissa haasteen omalta reservijoukkueeltaan

"Paineet ovat ainoastaan meillä" - Inter saa cupissa haasteen omalta reservijoukkueeltaan

"Jallu" osaa varoa omia reservejä. (Kuva: Tara Jaakkola)

Suomen Cupin 5. kierroksella on tarjolla huomenna jälleen erikoinen ottelu, kun FC Interin edustusjoukkue ja reservijoukkue eli Inter 2 kohtaavat toisensa cupin sääntöjen pakottamana.

Liigajoukkueelle ottelu on vasta toinen kauden Suomen Cupissa. Viime kierroksella joukkue kaatoi rutiinisuorituksella maalein 3-0 nykyään Kakkosessa pelaavan Tampere Unitedin.

Kolmosessa pelaavalle reservijoukkueelle cup-kokemusta on jo ehtinyt kertyä enemmän, sillä taival starttasi jo ensimmäiseltä kierrokselta maaliskuussa. Kahdella ensimmäisellä kierroksella HIK ja MaPS 2 olivat täysiä vastaantulijoita loppulukemin 0-14 ja 0-11. Seuraavilla kierroksilla Tomi Kivikosken valmentama joukkue puolestaan otti kovat päänahat Kakkosessa pelaavilta Ilves 2:ltä ja Pargas IF:ltä. Samalla reservijoukkueen Gezim Voca on noussut kymmenellä maalillaan koko cupin maalipörssin ykköseksi.

Viime kaudella edustusjoukkueen ja reservin välinen cup-ottelu päättyi karuihin 10-0-lukemiin, mutta oma osansa oli silloin jo 30 minuutin pelin jälkeen reservijoukkueelle nousseessa punakortissa. Cupin lisäksi reservijoukkue on pelannut tänä vuonna viime kautta paremman kevään myös sarjassa, sillä joukkue on seitsemän pelatun ottelun jälkeen lohkokärjessä tappioitta.

Kivikosken mukaan ison ottelun on jo huomannut reservijoukkueen pelaajistossa, sillä liigajoukkueen kohtaaminen on erityinen mahdollisuus.

– Ihan samanlaisesti valmistaudumme kuin muihinkin peleihin, mutta ehkä vähän normaalia odottavampi fiilis on joukkueessa. Joka tapauksessa hyvin fiiliksin lähdemme mittaamaan omaa tasoamme. Koitetaan onnistua niin joukkueena kuin yksilöinäkin, jos vaikka Jallulle tulisi pohdittavaa jonkun meidän onnistujan osalta, että antaako näyttöpaikan ykkösjoukkueessa, Kivikoski heittää edustusjoukkueen päävalmentaja Jarkko Wissin suuntaan.

Wiss on seurannut aiempia edustus- ja reservijoukkueiden kohtaamisia, ja tietää ettei otteluun voi lähteä löysäilemään.

– Täysin tosissaan täytyy asennoitua otteluun alusta alkaen ja paineet ovat ainoastaan meillä. Lähdemme isolla ringillä ja viime päivien hyvällä fiiliksellä peliin, Wiss avaa suunnitelmiaan.

Cupin 5. kierroksen ottelu FC Inter - FC Inter 2 Veritas Stadionilla tiistaina 30.5. kello 18.00. Suomen Cupin 5. kierroksen ottelut myös suorana Ruudusta.

Lisää uutisia