AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 29.5.2023

"Nyt meidän pitää raapia tuloksia" - FC Lahti hakee jatkopaikkaa cupissa

"Nyt meidän pitää raapia tuloksia" - FC Lahti hakee jatkopaikkaa cupissa

Mikko Mannila tietää cupin hengen. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupissa on jaossa jatkopaikka kuudennelle kierrokselle. FC Lahti saa vieraakseen aina mielenkiintoisen vastustajan, Helsingin IFK:n.

FC Lahden kaksi härkäviikkoa alkoi viime perjantaina kotiottelulla AC Oulua vastaan. Lahti tuli otteluun hyvin ja kykeni luomaan tukun maalipaikkoja. Onni Hänninen vei lahtelaiset johtoon uransa ensimmäisellä liigamaalillaan. Vierailija aloitti toisen jakson vahvasti, tuli tasoihin ja meni ohi. Lahden kiri oli väkevä, mutta maaliviivaa pidemmälle Lahti ei palloa saanut hyvistä maalipaikoista huolimatta. Pisteet matkasivat näin ollen pohjoiseen lukemin 2—1.

Suomen Cupissa Lahti on pelannut kaksi ottelua. Lahti kohtasi kolmannella kierroksella joensuulaisen JIPPOn ja eteni jatkoon lukemin 2—1. Edellisellä kierroksella lahtelaiset vierailivat Jyväskylässä Kypärämäki Rangersin vieraana. Kotijoukkue puolusti erittäin tiiviisti ja vain Altin Zeqiri kykeni iskemään jatkopaikkaan oikeuttaneen 1—0-maalin.

FC Lahden päävalmentajan Mikko Mannilan mukaan Lahti lähtee hakemaan huomenna tulosta.

– Lähdemme huomenna hakemaan tulosta. Cup on pelkästään tulosta, se on ainoa, joka merkitsee. Edellisen pelin hyvistä hetkistä meidän pitää ammentaa luottamusta, toimintoja ja voittavia tekoja. Lähestymistapa on aika yksinkertainen. Kaikki näkivät, että pelasimme suhteellisen hyvin AC Oulua vastaan, mutta nyt meidän pitää vain raapia tuloksia. Suomen Cup on siitä hyvä kilpailu, että se on aika selkeä, tulos tai ulos, Mannila ennakoi.

Lahti pelaa kuluvan kahden viikon aikana viisi ottelua, joista cupin viidennen kierroksen ottelu on toinen. Seuraava ottelu tulee eteen jo lauantaina, joten pelaajien kuormitusta on mietittävä myös kokoonpanoa suunniteltaessa. Lisäksi harmaita hiuksia tuo Pablo Andraden saama kolhu, jonka seurauksena hyvin kautensa aloittanut laitapuolustaja on pitkään sivussa pelikentiltä. Myös Lassi Järvenpää ja Eemeli Virta ovat varmasti sivussa ottelusta.

Suomen Cupin 5. kierrosta FC Lahti - HIFK Lahden Stadionilla tiistaina 30.5. kello 18.30. Suomen Cupin 5. kierroksen ottelut myös suorana Ruudusta.

Lisää uutisia