AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.22 // 29.5.2023

​Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – Osa 6

​Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – Osa 6

Inter pääsi viimein kotiin ja se näkyi. (Kuva: Tara Jaakkola)

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehitys- ja sisältöpäällikkö Eero Tuominen nostaa viikoittain esiin Veikkausliigasta ihmisiä, tekoja, tarinoita sekä puheenaiheita, jotka ovat kaiken hehkutuksen ansainneet.

Ihanan ilmiömäinen Inter!

Hyvää kannattaa odottaa ja parhaassa mahdollisessa tapauksessa odotus myös palkitaan.

Näin on syytä todeta Turun ylpeyden, FC Interin, kahden kotiottelun jäljiltä. Sinimustien kotiavaus venyi Veritas Stadionin uudistustöiden myötä pitkälle toukokuuhun.

Myönnän. Neljän perättäisen vierasottelun jäljiltä kotiotteluiden sielunmaisema ja tunnelma olivat allekirjoittaneelle arvaus. Mitähän sieltä olisi tulossa? Mitä olisi tarjolla?

Kahdessa viikon kotiottelussa lehtereillä istuneena odotus palkittiin parhaalla mahdollisella tavalla. Molemmissa otteluissa ihana yli 4000-päinen yleisö, uuden päätykatsomon fantastinen lisäarvo ääni- ja tunnelmamaailman osalta turkulaisten faniryhmien johdolla – ja viikon päätöksenä 3–0-rilluttelu FC Hakan kustannuksella.

Edellä mainitut yleisöryntäykset, ottelutapahtuman monipuolinen palveluvalikoima, asiakaspalvelun laatu sekä Interin nousujohteinen pelaaminen ja sinimustan yhteisön myötäeläminen 180 minuutin aikana oli ansaittua seurausta kokonaisvaltaisen onnistuneesta työstä organisaatiotasolla.

Onnistuminen on käynnissä myös Seinäjoella. Jos on hehkutettu – ja ansaitusti– Kuopion Palloseuraa edelliset kierrokset, niin ei ole yksinkertaisesti mahdollista ohittaa SJK:ta tämänkertaisessa ilmiötarjottimessa.

Pohjanmaan jättiläinen johtaa Veikkausliigaa ja merkit koko seutukunnan heräämisestä oman joukkueen taakse on helppo ja mukava huomata. Tämä kaikki on mahdollista, kun on olemassa punainen lanka joukkueen rakentamisessa, roolittamisessa sekä urheilujohdon kokonaisvaltaisessa ja kaikki kivet kääntävässä, vaativassa arjessa. Tätä on odotettu!

Ilmiön tuoksua leijailee myös Kotkan suunnasta. KTP:n viikon kotiottelu seinäjokisia vastaan meni isänniltä SJK:n ylivoimaa ihastellessa, mutta perjantai-illassa KTP näytti todellisen luonteensa FC Hongan kotinurmella Tapiolassa. 1–0-vierasvoitto lähetti samalla terveiset koko suomalaiselle jalkapalloväelle: "Me olemme tulleet Veikkausliigaan jäädäksemme".

Ennakkoluulottomasti viheriöillä taisteleva ja kentän ulkopuolella ahertava KTP on fantastinen esimerkki nousijajoukkueesta, joka tulee Veikkausliigaan menestymään – ei ainoastaan selviytymään. Kotkan kesässä tuoksuu merituulen lisäksi raikas tuulahdus urheilukulttuurin kasvusta – kaupungissa, jossa sellaiseen koko kaupunki on valmis liittymään mukaan.

Tämäkin vielä!

Tulevana lauantaina vedetään jälleen täysi kuuden ottelun Veikkausliigakierros. Jatkuuko SJK:n liito HJK:n vieraana? Voiko Interiä pysäyttää kotikentällään mikään? Keitelläänkö Oulussa lisää "Kahavia"? Muun muassa nämä kysymykset saavat odottamaan lauantai-iltapäivää täydellä intohimolla ja ilmiönnälkäisenä.

Helsingissä on lauantaina jo ns. tosi kyseessä. Kaksi ottelua HJK:ta vähemmän pelannut SJK on kertakaikkisen upean mahdollisuuden edessä. Joko tässä ottelussa piirretään isoja suuntaviivoja mestaruustaisteluun?

Lisää uutisia