AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 16.4.2023

"Pitää hyödyntää luontaisia vahvuuksia" – IFK Mariehamn ei keskity vain vastaiskuihin

"Pitää hyödyntää luontaisia vahvuuksia" – IFK Mariehamn ei keskity vain vastaiskuihin

"Ahna" haluaa nähdä enemmän pallonhallintaa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn kohtaa viikonlopun kierroksen päätösottelussa sunnuntaina FC Lahden kotikentällään Wiklöf Holding Arenalla.

IFK Mariehamn avasi kauden 1-1-tasapelillä Ilvestä vastaan ja joukkueen pelissä näkyi hiukan muutosta aiempiin kausiin. Vastahyökkäykset eivät olleet yhtä korostuneessa roolissa kuin ennen.

- Olemme olleet hyviä tilanteenvaihdoissamme ja tiiviissä puolustamisessamme viime vuodet. Tämän kauden ryhmän suhteen tuntuu kuitenkin, että voimme pitää palloa vähän enemmän, Grönvitt-luotsi Daniel Norrmén sanoo Nya Ålandille.

- Se on asia, joka tulee näkymään tällä kaudella riippuen tietysti ottelusta ja vastustajasta. Jonkin verran enempi pallonhallinta sopii pelaajille, joita meillä ryhmässä on, ja meidän pitää hyödyntää luontaisia vahvuuksiamme.

Kuluneen viikon IFK:n joukkue on keskittynyt sunnuntain otteluun.

- Tiistaina meillä oli taktinen harjoitus, jossa keskityttiin Lahti-otteluun. Harjoittelimme joitain asioita, joista voi olla meille etua sunnuntaina ja joitain asioita, jotka olisimme voineet tehdä paremmin avausottelussa Ilvestä vastaan, "Ahna" kertoo.

Sunnuntain vastustajasta FC Lahdesta Grönvittin leirissä on varsin selkeä näkemys.

- Heillä on sama valmentaja ja suurelta osin samat pelaajat ja uskon, että he pelaavat aika lailla samanlaista jalkapalloa kuin viime vuonna. Iso ero on varmaan siinä, että he peluuttavat periaatteessa keskikentän keskustan pelaajia Mikko Kuningasta ja Julius Tauriaista laitapakkeina.

IFK Mariehamn - FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 16.4. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Nya Åland
Lisää uutisia