AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.15 // 12.4.2023

​Albin Granlund janoaa edelleen Huuhkajiin – "IFK Mariehamn on tuntunut Suomessa oikealta"

​Albin Granlund janoaa edelleen Huuhkajiin – "IFK Mariehamn on tuntunut Suomessa oikealta"

Albin Granlund tähyää yhä Huuhkajiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kesänä IFK Mariehamnin riveihin palannut Huuhkajapuolustaja Albin Granlund jatkaa Grönvittissä myös tällä kaudella.

Granlund katsasti vaihtoehtoja ulkomailta, mutta päätyi loppujen lopuksi jatkoon IFK Mariehamnin kanssa kauden kynnyksellä.

- Katsoimme muita vaihtoehtoja, mutta tilanne oli sama kuin viime kesänä. Hain silloin aktiivisesti uutta seuraa uudessa liigassa, mutta IFK Mariehamn on tuntunut Suomessa oikealta. Täällä elämä toimii jalkapallon ulkopuolella. Jos tämä on minun päätepisteeni uralla, niin sitten se on niin, Granlund sanoo Yle Sportenille.

Ruotsissa ja Puolassa ennen Veikkausliigaan paluutaan pelannut Granlund nousi myös Huuhkajiin pelatessaan IFK Mariehamnissa. Viime aikoina maajoukkuekutsut ovat olleet vähissä, mutta valmius lisätä 21 A-maaottelun määrää on olemassa.

- Se on motivaatiotekijä, joka ajaa minua eteenpäin. Jos olen kunnossa, en koskaan tule kieltäytymään [kutsusta]. Minun aikani maajoukkueessa alkoi niin myöhään uralla, että mielellään kokisin sen uudestaan.

Potkua Granlundille antaa myös muistot Huuhkajien historiallisesta EM-lopputurnauksesta. Hän oli viimeinen pelaaja, joka putosi EM-ryhmästä kesän 2021 kisojen alla.

- Se oli uran suurin pettymys ilman muuta. Yritin nähdä asian positiivisen puolen siinä, että olin mukana koko valmistautumisjakson ja sen lisäksi vielä katsomossa, kun EM-kisat Tanskassa alkoivat. Sain kokea EM-hypen sisältäpäin ja vain 27 pelaajaa Suomen historiassa on päässyt sen kokemaan.

Lähde: Svenska Yle
Lisää uutisia