AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 31.3.2023

"Haluamme luonnollisesti voittaa" - HJK hakee kuudetta Liigacupin mestaruuttaan

"Haluamme luonnollisesti voittaa" - HJK hakee kuudetta Liigacupin mestaruuttaan

Toni Koskela hakee voiton ohella pelituntumaa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Lauantaina pelataan kauden ensimmäisestä pytystä, kun Liigacupin finaalissa HJK:n vastustajaksi saapuu AC Oulu.

Rahaa tai europelipaikkaa voittajalle ei ole luvassa, eikä palkintokaan ole varsinainen pysti, vaan Sami Hyypiä Trophy -nimeä kantava lautanen. Se on ollut Klubin hallussa viimeksi vuonna 2015, jolloin Rovaniemellä pelatussa finaalissa RoPS kaatui lukemin 2–0 Robin Lodin ja Mike Havenaarin maaleilla. Kaikkiaan HJK:lla on Liigacupin mestaruuksia viisi.

Liigacupin finaali on samalla HJK:n kenraaliharjoitus ensi viikolla alkavaan Veikkausliigaan. Kotimaan pääsarja potkaistaan käyntiin keskiviikkona 5. huhtikuuta, ja Klubi isännöi avauskierroksella FC Honkaa.

– Huominen on meille harjoituskauden viimeinen ottelu, ja osalla pelaajista on hieman pidempi tauko peleistä maajoukkuetauon jäljiltä. Haluamme luonnollisesti voittaa pelin ja saada sopivan määrän peliaikaa mahdollisimman laajalle ryhmälle, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK:n pelaajatilanne on paranemaan päin. Lucas Lingman, Santeri Hostikka ja Topi Keskinen ovat jälleen valmennuksen käytettävissä. Kesäkuusta asti asti sivussa ollut Valtteri Moren on nyt osallistunut täysipainoisesti joukkueharjoituksiin parin viikon ajan.

Pitkäaikaispotilaat Roope Riski, Miska Ylitolva ja Kevin Kouassivi-Benissan ovat lauantaina poissa kokoonpanosta, samoin Aapo Halme, joka loukkaantui KuPS-välierässä. Halme on sivussa useamman viikon. Aleksi Paananen lähestyy pelikuntoa mutta on varmuuden vuoksi vielä lauantaina sivussa. Kai Meriluoto puolestaan huilaa huomenna Pikkuhuuhkaja-reissun jäljiltä.

Lauantain ottelu on säännöiltään hieman muista Liigacup-otteluista poikkeava, sillä vaihtojen maksimimäärä on rajattu viiteen – aiemmissa otteluissa on totuttu näkemään seitsemän vaihtoa. Jatko-ottelua ei pelata, vaan mahdollisessa tasatilanteessa ratkaisu haetaan suoraan rangaistuspotkukilpailusta.

Liigacupin finaali HJK – AC Oulu Bolt Arenalla lauantaina 1.4. kello 15.00. Ottelua voi seurata myös Ruudussa suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia