vko.12 // 26.3.2023

Huuhkajat avasi pistetilinsä - Pohjois-Irlanti kaatui Belfastissa

Huuhkajat juhlii "Bennyn" maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat avasi pistetilinsä EM-karsinnoissa kaatamalla kovan taistelun jälkeen Pohjois-Irlannin vieraskentällä niukasti 1-0.

Ottelu alkoi Suomen hallinnalla, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei nähty. Suomen puolustus oli muutamaan kertaan hiukan tuuliajolla, mikä antoi Pohjois-Irlannille puolittaisia paikkoja, mutta mitään vaarallisempaa Lukas Hradeckyn maalilla ei nähty. Toisessa kenttäpäädyssä Suomen viimeiset syötöt puolestaan eivät löytäneet kohdettaan ja maalittomat numerot eivät juuri vaarassa olleet.

28. minuutilla kuitenkin alkoi tapahtua. Suomi pääsi hyökkäykseen oikealta, Nikolai Alho pelasi palllon rangaistusalueen sisään Robin Lodille, joka käänsi itsensä hienosti irti vastustajasta ja jatkoi maalinedustalle, jossa Teemu Pukki sai pienen kosketuksen palloon jakaen sen hiukan onnekkaastikin Benjamin Källmanille, joka painoi pallon verkkoon etukulmasta.

Yhdistelmä Källman-Pukki loi toisen paikan reilu viisi minuuttia myöhemmin, mutta Pukki ajautui hiukan pieneen kulmaan ja Pohjois-Irlannin maalivahti Bradley Peacock-Farrell pysti peittämään laukauksen. Aivan tauon alla Richard Jensenin nousu riskillä kostautui ja isännät pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen, mutta Dion Charlesin ratkaisu kilpistyi Hradeckyn erinomaiseen jalkatorjuntaan ja tauolle siirryttiin lukemissa 0-1.

Toisen jakson alku oli Suomelle hankala, peli ei pysynyt hallussa ja Pohjois-Irlanti sai painetta. Reilun tunnin pelin jälkeen pallo oli Suomen maalissakin, mutta Charlesin käsivirhe tilanteessa pelasti Suomen.

Jakson edetessä Suomi pääsi kuitenkin taas paremmin peliin mukaan ja paine omassa päässä alkoi hellittää. Taistelu oli kovaa loppuun saakka, mutta Suomi vei loppujen lopuksi äärimmäisen tärkeät kolme pistettä matkaansa.