AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 23.3.2023

​Lahden Kisapuiston pääkatsomohanke etenee – rakentamaan näillä näkymin jo syksyllä

​Lahden Kisapuiston pääkatsomohanke etenee – rakentamaan näillä näkymin jo syksyllä

Kuva: Juha Tamminen

Lahden Kisapuiston uuden pääkatsomon rakentaminen etenee suunnitellusti ja rakentamisen alku siintää jo näköpiirissä.

Lahden kaupunki päätti jo viime syksynä ryhtyä neuvottelemaan pääkatsomon suunnittelusta ja rakentamisesta kahden rakennusliikkeen, Skanskan ja SRV:n kanssa. Neuvotteluja on käyty tämän jälkeen hankintakonsulttina toimivan A-Insinöörit oy:n projektinjohtajan Maijeli Parppein opastuksella valmisteluryhmässä, jossa kaupungin ja rakennusliikkeiden lisäksi on edustus myös FC Lahdesta.

Nyt on edetty vaiheeseen, jossa rakennusliikkeiltä odotetaan tarjouksia 12.4. mennessä ja sen jälkeen tarjoukset arvioidaan ja valitaan rakennuttaja.

- Tarjousten arviointityö ottaa sen ajan kuin se vaatii, mutta hyvä olisi, jos päätös voitaisiin tehdä vappuun mennessä, rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä Lahden kaupungin Tilakeskuksesta toteaa Etelä-Suomen Sanomille.

Uuden pääkatsomon rakennustyöt päästään aloittamaan näillä näkymin ensi lokakuussa, kunhan vanha ja pahoin rapistunut pääkatsomo on ensin purettu pois tieltä. Purkutyöt alkavat heinäkuussa. Uuden pääkatsomon on tavoiteaikataulun mukaan määrä olla valmis tammikuussa 2025.

Lähde: Etelä-Suomen Sanomat
Lisää uutisia