AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 23.3.2023

Huuhkajat valmiina kohtaamaan Tanskan - "Ainut tavoite on päästä kisoihin"

Huuhkajat valmiina kohtaamaan Tanskan - "Ainut tavoite on päästä kisoihin"

Markku Kanervan johtama Suomi kohtaa Tanskan. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkueen EM-karsintataival käynnistyy torstai-iltana Kööpenhaminan Parkenilla, kun Tanska isännöi Huuhkajia.

Suomi on valmistautunut karsinta-avaukseensa sunnuntaista lähtien sateisessa Kööpenhaminassa. Olosuhteissa on ollut toivomisen varaa, mutta keskiviikkona joukkue pääsi vaihtamaan mutaiset harjoituskentät ottelustadion Parkenin nurmeen, joka oli päävalmentaja Markku Kanervan mukaan kelvollisessa kunnossa.

– Valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan, mutta treenikentät eivät ole olleet ihan siinä kunnossa, missä toivoimme. Tilanteeseen on pitänyt sopeutua, Kanerva toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Monen mielestä piste Parkenilta olisi monien mielestä erinomainen alku karsinnoille.

– Jos tarjoaisit minulle nyt tasapeliä, niin miksi ei. Mutta jos pelaamme hyvin ja luomme Tanskaa enemmän maalipaikkoja, en olisi tyytyväinen tasapeliin, Kanerva sanoo.

Suomen valmennusjohto on valmis tekemään muutoksia ottelun sisällä tilanteen niin vaatiessa.

– Se on selvää, että meidän pitää pystyä puolustamaan hyvin ja hyökkäämään tehokkaasti. Tässä on ollut aikaa miettiä eri skenaarioita ja ottelusuunnitelmaa liittyen siihen, mitä Tanska tekee ja mikä on ottelun tilanne, Kanerva muistuttaa.

Päävalmentajan mukaan Suomen joukkueen terveystilanne on suhteellisen hyvä, mutta Rasmus Schüller on kärsinyt flunssaoireista. Schüller jätti tiistain harjoitukset väliin, mutta oli mukana viimeistelyharjoituksissa.

Karsintojen teema on selvä avausottelun aattona.

– Unelmat toteutuivat, kun pääsimme kisoihin. Nyt teemme tavoitteista totta eikä meidän tarvitse unelmoida. Ainut tavoite on päästä kisoihin, Kanerva huomauttaa.

Lisää uutisia