AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 23.3.2023

FC Hakan Bah-Traore saanut totuttautua tekonurmeen – ”Peli on nopeampaa”

FC Hakan Bah-Traore saanut totuttautua tekonurmeen – ”Peli on nopeampaa”

Haymenn Bah-Traore pelaa ensimmäistä kertaa Saksan ulkopuolella.

FC Hakan laitapuolustaja Haymenn Bah-Traore on ehtinyt ottaa tuntumaa suomalaiseen jalkapalloon joulukuusta lähtien ja on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

Bah-Traore vietti edelliset viisi kautta Dortmund II:ssa ja halusi etsiä uusia haasteita urallaan. Lopulta oikean laidan pelaaja löysi uuden seuran Hakasta.

- Halusin uuden haasteen. Sain sopimustarjouksia Saksasta, mutta halusin päästä jonnekin muualle. Saksa tuntui liian tutulta ja turvalliselta ja halusin kokea jotain uutta, Bah-Traore kertoo siirtonsa taustoista Hakan sivuilla.

- Tiesin Hakasta etukäteen päävalmentajan, joka oli pelannut muun muassa Valioliigassa. Rehellisesti sanottuna Valkeakoskesta en tiennyt mitään. Helsinki ja kylmä sää olivat sellaiset asiat Suomesta jotka tiesin.

Siirtyminen yhdestä Euroopan suurimmista organisaatioista Valkeakoskelle ja FC Hakaan on melkoinen maisemanvaihdos. Bah-Traore on kuitenkin nauttinut olostaan Hakassa.

- Yksi iso ero on se, että pelaamme tekonurmella enkä ole sillä aiemmin hirveästi pelannut. Lisäksi sää on hyvin erilainen kuin Saksassa. Muuten olen ihmisenä nöyrä ja rauhallinen enkä tarvitse paljon ollakseni iloinen. Minulla on täällä kaikki mitä tarvitsen ja Saksa on vain muutaman tunnin lennon päässä, jotta pääsee tarvittaessa käymään kotona.

Bah-Traore on saanut Veikkausliigan tasosta tuntumaa harjoitusotteluissa ja Liigacupissa. Oman sopeutumisensa on vaatinut pelaaminen tekonurmella.

- Pidän tasosta. Tämä on aika erilaista kuin Saksassa ja tekonurmi tekee pelaamisesta hieman erilaista. Peli on nopeampaa ja samalla puolustajalle vaikeampaa, kun hyökkääjät pääsevät etenemään pallon kanssa nopeammin. Taso on ollut mielestäni hyvä.

Hakan talven esitykset ovat olleet lupaavia ja Bah-Traore pitää mustavalkoisia iskukykyisenä nippuna.

- Meillä on hyvä joukkue. Jokainen puskee toisiaan ja meillä on paljon laadukkaita pelaajia, Bah-Traore kehuu.

Lisää uutisia