AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 23.3.2023

FC Haka kohtaa perjantaina EIF:n – ”Tappion jälkeen halutaan pestä kasvot”

FC Haka kohtaa perjantaina EIF:n – ”Tappion jälkeen halutaan pestä kasvot”

Salomo Ojala nähdään perjantaina EIF:n paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan alkuun on alle kaksi viikkoa ja FC Haka pelaa toiseksi viimeisen harjoitusottelunsa ennen liiga-avaustaan, kun joukkue matkustaa perjantaina Tammisaaren keskuskentälle, missä se kohtaa Ekenäs IF:n kello 17.00 alkaen.

Vaikka katseet perjantaina ovat jo tulevassa Veikkausliigassa, niin toki viime lauantain KTP-tappio on käyty pelaajien kanssa läpi, valmentaja Ossi Virta myöntää.

– Edellinen peli pureksittiin eri näkökulmista, eli fyysisestä sekä taktisesta näkökulmasta ja annettiin palaute pelaajille mitä pitää kehittää. Tietysti myös sitten harjoituksissa näitä asioita on lähdetty parantamaan.

– KTP-pelissä oli montakin osa-aluetta, mitkä eivät parhaimmalla tavalla toimineet, mutta uskotaan, että toimii sitten Tammisaaressa. Tappion jälkeen halutaan pestä kasvot, saada voitto tästä pelistä ja mielellään mahdollisimman hyvällä peliesityksellä, Virta näkee.

Haka pelasi myös vuosi sitten harjoitusotteluita Ykkösen joukkueita vastaan, joten valmennukselle on selvää, ettei helppo peli ole perjantainakaan luvassa. Silti tavoite otteluun on selvä.

– Meillä ei ole mitään muuta ajatusta, kuin saada voitto, mutta lisäksi meidän pitää pystyä pallollisesti hallitsemaan peliä selkeästi.

Valkopaitojen poissaolotilanne on elänyt pitkin kevättä, eikä joukkue saa perjantainakaan täyttä miehitystä mukaansa. Poissa ovat ainakin Vigori Gbe, Kristian Yli-Hietanen, Logan Rogerson, Oliver Whyte ja Mehdi Boukassi. Lisäksi Aatu Hakala saattaa joutua jättämään pelin väliin.

Haka kohtasi EIF:n myös melko tarkalleen vuosi sitten ja tuolloin koskilaiset nappasivat 3-0 -rutiinivoiton. Tuolloin tammisaarelaisten penkin takana seisoi entinen Haka-valmentaja Mikko Manninen. Tänä vuonna tuoretta Haka-väriä joukkueeseen tuo hyökkääjä Salomo Ojala, jonka sopimus EIF:n kanssa julkaistiin viime kuussa.

EIF – FC Haka perjantaina 24.3.2023 kello 17.00, Tammisaaren keskuskenttä.

Lisää uutisia