AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 17.3.2023

FC Haka kiinnitti viimeisen palasen joukkueeseensa

FC Haka kiinnitti viimeisen palasen joukkueeseensa

Kotkasta Valkeakoskelle. (Kuva: Esa Heritty)

FC Haka ja maalivahti Anton Lepola ovat allekirjoittaneet kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen.

Lepola, 26, pelasi viime kaudella Veikkausliigaan nousseen KTP:n riveissä kaikkiaan 25 ottelussa, mutta on tammikuusta lähtien ollut ilman seuraa.

Maalivahti on aiemmin urallaan pelannut Veikkausliigaa juurikin KTP:n, sekä lisäksi IFK Mariehamnin riveissä. Paluu pääsarjatasolle maistuu miehelle oikein hyvin.

- Hyvältä tuntuu tietenkin palata! Se on ollut tässä tavoitteena sitten viime kerran ja Veikkausliiga on ainoa paikka, missä haluaa Suomessa pelata. Onneksi se nyt toteutui, Lepola toteaa.

Sopimuksen taustalla oli molemminpuolinen kiinnostus ja siirto legendaariselle Tehtaan kentälle sopii TPS -kasvatille erinomaisesti.

- Täällä on hieno historia ja myös hieno tulevaisuus tulossa. Täällä on hyvä projekti ollut menossa monta vuotta ja prosessi käynnissä, minkä seurauksena nousukäyrä ylöspäin kokoajan, joten kiinnostava lähteä matkaan mukaan. Uskon, että pystyn kehittymään niin pelaajana, kuin ihmisenä, Lepola huomauttaa.

Lepola näkee Hakan joukkueen olevan nälkäinen ja intensiivinen joukkue, mikä tykkää vääntää ja tulee varmasti juoksemaan kauden aikana paljon. Joukkuehenki on myös ollut miehen mieleen ja vanhat tutut ovat helpottaneet sisään pääsyä.

- Joukkuehenki on loistava ja joukkueessa on paljon tuttuja entuudestaan kenen kanssa olen pelannut ja sitten niitä ketä vastaan olen pelannut, joten helppo tulla sisään joukkueeseen jopa tämmöiselle turkulaiselle, mies virnistää.

Erityisen tuttuja Hakan joukkueessa ovat niin ikään Turun seudulta lähtöisin olevat Atte Sihvonen ja Niklas Friberg. Lisäksi valmentaja Ossi Virta on entuudestaan tuttu ja ollut myös isona apuna ensimmäisellä viikolla.

Lepola tiedostaa, että tulee joukkueeseen vain kuukausi ennen liigan alkua, joten valmistautumisaika on varsin lyhyt.

- Pitää päästä nopeasti joukkueen kanssa samalle sivulle ja olla valmiina pelaan heti, kun mahdollista, mies pohtii.

FC Hakan maalivahtivalmentaja Pauli Jussila on erittäin tyytyväinen, että joukkueen viimeisenä palasena juuri Lepola liittyi rinkiin.

- Todella tyytyväinen! Vaikka maalivahdin etsintä venyi näin lähelle kauden alkua, pystyttiin löytämään näinkin hyvä pelaaja. Varmaotteinen maalivahti, joka on hyvä torjumaan. Kova harjoittelija ja mukava persoona, joka sopii varmasti hyvin muiden sekaan, Jussila iloitsee.

Lepolan myötä FC Hakan joukkue on nyt valmis kolmen viikon päästä alkavaan Veikkausliigaan.

Lähde: FC Hakan tiedote
Lisää uutisia