AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 27.1.2023

"Todella positiivinen startti talveen" - HJK selvään voittoon IFK Mariehamnista

"Todella positiivinen startti talveen" - HJK selvään voittoon IFK Mariehamnista

Toni Koskela näkee hyviä merkkejä HJK:n pelissä jo nyt. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK käynnisti kilpailukautensa positiivisissa merkeissä, kun Töölössä vieraillut IFK Mariehamn kaatui Liigacupin ottelussa tyylipuhtain 3–0-lukemin.

Ottelu oli alusta saakka hyvin Klubin hallussa, vaikka suurin paine vierailijoiden kenttäpäädyssä helpottikin isäntien kolmannen maalin myötä. Voiton myötä HJK nousi Liigacupin A-lohkon kärkipaikalle, joskin osa joukkueista pelaa ensimmäisen ottelunsa vasta huomenna.

HJK aloitti viime viikon FC Haka -ottelun tapaan neljän linjalla, jossa viime kaudella pääosin wing-backina esiintynyt Pyry Soiri pelasi oikeana pakkina. Kapteeninnauhaa kantanut Matti Peltola aloitti jälleen keskikentällä mutta tippui toisen jakson ajaksi Oliver Petterssonin topparipariksi. Topi Keskinen ja Samuel Anini jr viilettivät laitakaistoilla, ja Klubin japanilaisikoni Atom paiski jälleen töitä laajalla säteellä.

Klubin kausi on alkanut tuloksellisesti erinomaisesti, kun kahden pelatun ottelun maaliero on 7–0 – viime viikolla FC Haka kaatui numeroin 4–0. Molemmissa otteluissa maalin viimeistellyt Kai Meriluoto on ollut tyytyväinen, mutta parannettavaakin luonnollisesti löytyy.

– Todella positiivinen startti talveen: kaksi voittoa ja paljon maaleja. On tietysti hyvä asia, että pre-season on alkanut näin. Parannettavaakin on tietysti paljon, mutta tämä oli vasta kauden toinen peli, joten meillä on hyvin aikaa parantaa otteitamme ennen Veikkausliigan alkua, 20-vuotias hyökkääjälupaus kuvailee.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli samoilla linjoilla Meriluodon kanssa.

– Kahteen peliin seitsemän maalia ja vastustajat olleet todella vähillä paikoilla, joten pelaamisemme isot perustat ovat hyvässä kunnossa.

Klubi kierrätti jälleen miehistöään, jotta yksittäisten pelaajien kuorma ei kerry liian suureksi. HJK käytti hyvissä ajoin kaikki seitsemän sallittua vaihtoa, ja kenttäpelaajista ainoastaan Peltola, Pettersson sekä Keskinen pelasivat täyden 90-minuuttisen.

– Saimme taas jokaiselle vähän lisää peliaikaa, ja Bojan (Radulovic) sai vuoden ensimmäiset minuuttinsa. Olemme päässeet harjoittelemaan nyt kolme viikkoa, ja kaikki pelaajat ovat pysyneet kunnossa, joten olemme taas vähän lähempänä sitä vaihetta, että pystymme nostamaan tehoja ja vaatimustasoa sekä harjoittelun että pelaamisen suhteen, toteaa Koskela.

Lisää uutisia