AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 26.1.2023

"Hyviä kauteen valmistavia otteluita" - HJK avaa Liigacupin kotonaan perjantaina

"Hyviä kauteen valmistavia otteluita" - HJK avaa Liigacupin kotonaan perjantaina

HJK saa IFK Mariehamnin vieraakseen perjantaina. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n ensimmäiseksi vastustajaksi Liigacupin A-lohkon ottelussa seilaa IFK Mariehamn, jonka HJK kohtasi myös kauden 2022 Liigacupin avausottelussa.

Tuolloin Klubi näytti menevän menojaan kahdella Roope Riskin avausjakson osumalla, mutta Joakim Latosen kavennusmaalista sisuuntuneet saarelaiset käänsivät Talin hallissa pelatun ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana 3–2-vierasvoitoksi.

Lähtökohdat kamppailuun ovat kuitenkin tänä vuonna ainakin olosuhteiden puolesta hyvin erilaiset, kun vähälumisen talven sekä ahkerien kentänhoitajien ansiosta huominen kamppailu pelataan Bolt Arenalla! Taka-Töölöön on luvattu muutamaa pakkasastetta ja aurinkoa taivaan täydeltä, joten sääolosuhteet ovat jalkapallo-ottelulle lähes erinomaiset.

– Kiva päästä pelaamaan taas Boltille – peli on ihan erilaista hyvällä ulkokentällä. Hallissa kenttä on paljon pienempi, ja kentän kitkan vuoksi on tyypillistä, että palloa on vaikeampi kuljettaa ja syöttää, mikä luonnollisesti vaikuttaa pelin laatuun. Ulkofutis on lähempänä peliä sarjojen alkaessa, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK pelasi talven ensimmäisen harjoitusottelun niin ikään Boltilla viime lauantaina, eikä päivä olisi voinut sujua juuri paremmin: Kentällä Klubi käveli FC Hakan yli selvin 4–0-lukemin, ja katsomoon saapuneet yli tuhat kannattajaa pitivät tunnelman korkealla. Monia ilahdutti etenkin Klubin nuorten sankareiden onnistumiset: Ilves-lainavuotensa jälkeen Töölöön palannut Kai Meriluoto heilutti verkkoa kerran ja 16-vuotias hyökkääjälupaus David Ezeh kahdesti. Lisäksi tuore hankinta Topi Keskinen iski ottelun avausmaalin ja alusti näppärästi Ezehin 3–0-osuman.

Liigacup on ennen Veikkausliigan käynnistymistä pelattava turnaus, jossa ovat mukana kaikki liigajoukkueet. Kilpailumuotoon on tehty pari oleellista muutosta viime vuodesta: Joukkueet on jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon aiemman kolmen neljän joukkueen lohkon sijaan – Klubin seurana A-lohkossa pelaavat IFK Mariehamnin ja FC Hongan lisäksi FC Lahti, FC Inter sekä KTP. Lisäksi tällä kaudella ei pelata ollenkaan puolivälieriä, vaan lohkojen kaksi parasta etenevät suoraan välieriin.

– Nämä ovat meille hyviä kauteen valmistavia otteluita. Huomenna on kauden toinen pelimme, ja tulemme tekemään kaikki sallitut seitsemän vaihtoa, jotka on jo etukäteen mietitty. Toivottavasti onnistumme näissä suunnitelmien mukaan, kuten viime lauantaina. Pelillisesti lähdemme hakemaan samanlaisia asioita kuin viimeksi – nyt olemme ehtineet treenaamaan niitä taas viikon enemmän, kommentoi Koskela.

Liigacupin ottelu HJK - IFK Mariehamn Bolt Arenalla perjantaina 27.1. kello 15.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia