AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 23.11.2022

"Parempi pelata Veikkausliigassa ennen ulkomaita" - HJK hankki läpimurtonsa tehneen laiturin MP:sta

"Parempi pelata Veikkausliigassa ennen ulkomaita" - HJK hankki läpimurtonsa tehneen laiturin MP:sta

Kuva: Juha Tamminen

Laituri Topi Keskinen siirtyy HJK:n Veikkausliigajoukkueeseen kolmen vuoden mittaisella sopimuksella Ykkösen Mikkelin Palloilijoista.

19-vuotiaalla MP-kasvatilla on takanaan melkoinen vuosi. Maaliskuussa hän teki debyyttinsä U19-maajoukkueessa EM-jatkokarsinnassa ja saman tien syntyi maali Belgiaa vastaan nollakulmasta. Kesäkuussa edessä oli debyytti U21-maajoukkueessa EM-karsinnassa. Ykkösen MP:ssä Keskinen keräsi 24 ottelussa komeat tehot 10+6. Syksyllä tuli vielä ylioppilaslakki otsalle kevään kirjoitusten jäätyä keväällä kesken yllättävän maajoukkuekutsun vuoksi ja nyt marraskuussa sinetöityi kolmen vuoden sopimus Suomen mestari HJK:hon.

– No en tosiaan olisi vuoden alussa uskonut, millainen tästä tulee, Keskinen nauraa.

Maaliskuussa Keskinen oli vielä valmistautumassa matematiikan ylioppilaskirjoituksiin, kun kutsu kävi varasijalta maajoukkueeseen muutaman tunnin varoitusajalla. Peter Lundbergin kutsu kannatti, sillä Keskinen tuli Belgiaa vastaan penkiltä kentälle, teki maalin ja valittiin ottelun parhaaksi Minihuuhkajaksi. U21:ssä eli Juha Malisen Pikkuhuuhkajissa Keskinen syötti kesäkuussa heti avauspelissään voittomaalin Azerbaidzhania vastaan.

Matematiikan ja uskonnon kirjoitukset hoituivat nopeaksi ja suoraviivaiseksi itseään kuvailevalta laiturilta lopulta syksyllä. MP:n kapteenistoonkin äänestetyn Mikkelin miehen perässä oli kesästä alkaen useita Veikkausliigaseuroja, ja kyselyjä tuli myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

– HJK hoiti kaiken todella ammattimaisesti, eikä ulkomailta tullut sellaisia tarjouksia, joihin olisi ollut vielä ihan pakko tarttua. Koin, että on parempi pelata Veikkausliigassa ennen ulkomaille siirtymistä.

– Lopullisen päätöksen tein sen jälkeen, kun olin keskustellut videopalaverissa (urheilujohtaja Miika) Takkulan ja (päävalmentaja Toni) Koskelan kanssa.

Lisää Keskisestä ja odotuksista tuleville kausille alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia