AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 15.11.2022

KTP:lle kaksi tärkeää jatkosopimusta - omat kasvatit Johannes Laaksonen ja Matias Paavola jatkavat

KTP:lle kaksi tärkeää jatkosopimusta - omat kasvatit Johannes Laaksonen ja Matias Paavola jatkavat

Johannes Laaksosella on vankkaa rutiinia. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP on päässyt yhteisymmärrykseen kahdesta tärkeästä jatkosopimuksesta kaudelle 2023.

Seuran omat kasvatit keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen ja puolustaja Matias Paavola ovat allekirjoittaneet kahden vuoden mittaiset jatkosopimukset.

– Allekirjoitin sopimuksen hyvillä fiiliksillä. Meillä on käynnissä hyvä projekti ja on hienoa päästä rakentamaan viimevuotisen pohjalle, Paavola sanoo.

– On tärkeää, että saamme joukkueen kasaan mahdollisimman nopeasti. Näin saamme rakennettua pelitapaamme ja -identiteettiämme ja iskostettua sen kaikille pelaajillemme, Laaksonen jatkaa.

Niin 22-vuotias Paavola kuin joulukuussa 32 vuotta täyttävä Laaksonen pelasivat viime kaudella erinomaisen sesongin, joka antaa hyvää buustia myös ensi vuoteen Veikkausliigassa.

– Henkilökohtaisesti ajatellen viime kausi oli yksi parhaistani KTP:ssä, jos ei jopa paras. Liiganousu oli joukkueelta maksimisuoritus, sillä nousimme liigaan sarjan voittajina ilman karsintoja. Menimme pelaamalla heittämällä liigaan, Laaksonen sanoo.

– Omaa kauttani voisi kuvailla sanalla nousujohteinen, sillä kauden mennessä eteenpäin kehityin pelaajana ja loppukaudesta pelasin parhaat pelini, Paavola toteaa.

KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko on luonnollisesti tyytyväinen siihen, että kaksikko jatkaa vihreävalkoisissa.

– Laaksosella on alla hyvä kausi ja Jussi (päävalmentaja Leppälahti) sai "Johnnystä" paljon irti. Nyt toivomme, että Laaksonen ottaa ison roolin keskikentältä ja että hänet saadaan SJK-vuosiensa tasolle, jolloin hän oli todella kova liigassa. Laaksonen on pelannut liigassa todella kovalla tasolla ja tietää varmasti, mitä menestyminen siellä vaatii, Ikävalko sanoo.

– Paavola otti jo isoa roolia viime kaudella ja toivottavasti pystyy siihen myös ensi kaudella sarjaporrasta ylempänä. Paavola on vielä nuori pelaaja, jolla on varaa kehittyä. Seuraava steppi on vakiinnuttaa paikka Veikkausliigassa, jossa kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovempaa, hän jatkaa.

Laaksonen sanoo tykästyneensä rooliinsa keskikentällä pelin rytmittäjänä.

– Kilpailu pelipaikoista on varmasti ensi kaudella kovempaa, mutta tykkään roolista keskikentällä ja on hienoa riistää palloja vastustajilta, Laaksonen tuumaa.

Hyvä viime kausi antaa Paavolalle lisää motivaatiota pyrkiä nostamaan tekemisen tasoa vielä entisestään.

– Omat tavoitteeni on olla ensi kaudella joukkueen avainpelaajien joukossa. Se vaatii ehjää harjoituskautta, joka antaa mahdollisuuden kehittymiselle ja että on valmis pelaamaan heti liigakauden alusta alkaen, Paavola sanoo.

Lisää uutisia