AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 11.9.2022

"Ei aleta jarrua painamaan" - Haka otti taas askelen kohti mitalitaistoa

"Ei aleta jarrua painamaan" - Haka otti taas askelen kohti mitalitaistoa

"Teme" tähyää kohti eurokenttiä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan ja FC Lahden väliset ottelut ovat viime aikoina olleet tasaisia kamppailuja, eikä poikkeusta tehnyt tämänkertainenkaan taisto Lahden Stadionilla.

Valkopaidat ottivat lopulta niukan 0-1 -voiton Oliver Whyten loppuhetkien osumalla.

– Vähän hurlumheitähän se oli läpi ottelun. Vastustaja pelasi aika suoraviivaisesti ja sen seurauksena mentiin kovaa päästä päähän. Se vähän vaikeutti meidän omaa pelaamista, Haka-luotsi Teemu Tainio kertasi ottelun tapahtumia.

Ottelu oli Hakalle kauden ensimmäinen Veikkausliigassa, jossa jäätiin alle kahden maalin. Samalla se oli myös kolmas ottelu, jossa koskilaiset onnistuivat pitämään oman päänsä puhtaan. Tainio oli luonnollisesti tyytyväinen nollapeliin, sekä loistavan ottelun pelanneeseen maalivahti Aatu Hakalaan.

– Kyllä tyytyväinen pitää nollapeliin olla ja voitto oli se, mitä lähdettiin hakemaan, niin ei tyylillä ole niin väliä.

– Vaikka Lahti alkoi lopussa heittämään miehiä ylös, niin kyllä minulla luottavainen olo oli koko ajan. Ja Aatu piti hienosti maalinsa puhtaana, sehän se on maalivahdin homma, Tainio virnisti.

Voitolla Haka nousi enää neljän pisteen päähän sarjan kolmannesta sijasta, sillä Honka hävisi oman ottelunsa HJK:lle. Jo nyt kausi on ollut koskilaisittain menestys, mutta nälkää vain kasvaa syödessä vakuuttaa Tainio.

– Kyllähän tämä on ollut hyvä kausi, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Ollaan nyt päästy tähän asti, niin ei me aleta jarrua painamaan. Kyllä ne europaikat ehdottomasti kiinnostaa, ei sitä voi kiistää!

Lisää uutisia