AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 19.8.2022

Europelit saivat SJK:n liitoon – ”Toi niin paljon itseluottamusta”

Europelit saivat SJK:n liitoon – ”Toi niin paljon itseluottamusta”

Matej Hradecky ja SJK ovat vahvassa lennossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Matej Hradecky kertoo tuoreessa Veikkausliiga-podcastissa SJK:n nousun lähteneen europelien jälkeen. SJK sai siirrettyä hyvät esitykset eurokentiltä myös Veikkausliigaan.

SJK kirjautti historiansa ensimmäisen voiton europeleissä, kun se nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen voittoon Florasta. SJK nousi kolmen maalin tappioasemasta tasoihin ja voitti otteluparin jatko-ottelussa.

- Europelit olivat meille tosi tärkeitä. Voitettiin Flora himassa sellaisella esityksellä, miten me pelattiin ja miten me noustiin siitä tappioasemasta. Veikkaan, että se toi niin paljon itseluottamusta joka äijälle. Huomasimme, kuinka hyviä pelaajia me ollaan, jos me saadaan se taktinen puoli toimimaan. Ei Floralla ollut mitään palaa toisella puoliajalla. Sen jälkeen on ollut flow-tila päällä, Hradecky kertoo podcastissa.

Toisella karsintakierroksella SJK kohtasi Lilleströmin. Hyvän kotiottelun jälkeen Lilleström jätti SJK:n vaille mahdollisuuksia kotikentällään.

- Kokemus sekin. Oli selvästi kovempi joukkue kuin mitä Flora oli. Veikkausliigatasolla olisi voittajasuosikki joka vuosi. Heilläkin on uudelleen käynnistynyt prosessi. He tippuivat ja sitten pääsivät viime vuonna heti europaikoille. Se oli helvetin kova jengi. Kotipelistä olisi voinut saada jotain irti. Meillä oli pilkku eikä tehty siitä ja he tekivät olisiko ollut viiden minuutin päästä voittomaalin. Noi jengit kyllä ratkaisee, kun ne saa paikan, Hradecky kertasi europelien oppeja.

Hieman tahmean alkukauden jälkeen SJK on yksi Veikkausliigan kovakuntoisimmista joukkueista ja noussut taistelemaan Mestaruussarjan paikasta.

- Alkukausi nyt oli mitä oli. Se oli meiltä todella heikkoa suorittamista eikä saatu kerättyä pisteitä oikeastaan mistään. Olisiko ollut kuusi peliä ja viisi tappiota. Aika haikeaksi jättää. Hyvä preseason oli alla ja voitto ensimmäisestä pelistä. Sitten lähti alamäki. En tiedä, mistä se johtui, mutta nyt onneksi ollaan saatu kurssia käännettyä, että nyt on vielä kaikki auki. Europaikkoja ollaan hakemassa. On uusi sarjasysteemi ja seitsemäskin voi vielä saada europaikan, Hradecky muistuttaa.

SJK:n pelit jatkuvat lauantaina, kun se isännöi KuPS:aa kello 17.00 alkavassa ottelussa. Hradeckyn haastattelu kuunneltavissa Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia