AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 24.8.2022

Matej Hradecky nauttinut uudella pelipaikalla - "Jotenkin jämähdin siihen”

Matej Hradecky nauttinut uudella pelipaikalla - "Jotenkin jämähdin siihen”

Matej Hradecky on löytänyt uuden pelipaikan topparina. (Kuva: Juha Tamminen)

Matej Hradecky on pudonnut parin viime kauden aikana keskikentältä puolustuslinjaan. Uusi rooli on sopinut hänelle hyvin.

Hradecky tunnettiin hyvänä pallollisena keskikenttäpelaajana, mutta viime kaudella HIFK:ssa pelatessaan hän putosi topparilinjaan. Hradecky on tullut nopeasti sinuiksi uuden pelipaikan kanssa.

- Koutsin kanssa juteltiin viime kaudella, kun HIFK:ssa oltiin molemmat. Mietittiin, että olisiko se hyvä paikka pelata ja jotenkin jämähdin siihen. Kyllä olen tykännyt pelata siinä, pallollisena saa tosi paljon vastuuta meidän pelitavassa. Pääsee tekemään oikeita ratkaisuja ja yrittää puhkoa linjoja. Olen tykännyt, mutta ehkä se loukkaantumishistoria vähän verottaa nopeudesta ja räjähtävyydestä. Ei pysty enää pelaamaan kasipaikalla. Kutospaikalla ehkä pystyisi vielä, Hradecky mietiskelee Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

SJK taistelee edelleen tiukasti pääsystä Mestaruussarjaan. Omaan kauteensa Hradecky on ollut kohtalaisen tyytyväinen.

- Oma peli on ollut ihan ok. Tietenkin on pelejä, joissa olisi voinut olla parempi. Oikeasti olemme päästäneet tosi paljon maaleja. Tietenkin kun pelaa puolustuksessa, niin johtuuko se sinusta? Vaikka maali ei olisi sinun vikasi, mutta sinä puolustat sitä maalia. Niitä on tullut tosi paljon. Siinä on parantamisen varaa, että ei päästettäisi niin paljon maaleja. Mutta pallollinen pelaaminen on ollut mielestäni ihan hyvää omalla tasolla. En sano, että on ollut onnistunut kausi, mutta tasainen suoritus, Hradecky arvioi edesottamuksiaan.

Hradeckyn haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Veikkausliiga-podcastista. Uusi podcast ilmestyy Suplassa torstaina. Tuolloin vieraana Petteri Forsell. Mukana myös Marko Rajamäen ennakointia viikonlopun peleistä.

Lisää uutisia