AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 21.8.2022

Mestaruus silottaa tietä eurocupien lohkovaiheeseen – ”Se on kaikille valtava kiihoke”

Mestaruus silottaa tietä eurocupien lohkovaiheeseen – ”Se on kaikille valtava kiihoke”

HJK juhli viime kaudella mestaruutta. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa on menossa huima kausi, jossa panosta ja jännitettävää riittää läpi sarjataulukon. Veikkausliigan toimitusjohtaja muistuttaa mestaruuden tärkeydestä ajatellen myös menestymismahdollisuuksia eurokentillä.

Marjamaa näkee suomalaisen jalkapallon menneen laajalla rintamalla eteenpäin. Maajoukkueet ovat edenneet arvoturnauksiin ja seurajoukkueet ovat tehneet hyvää jälkeä eurokentillä.

- Siellä on Huuhkajat ja Helmarit menneet kisoihin, futsal on mennyt kisoihin ja nyt sitten seurajoukkueissakin viimeisen kahden vuoden aikana molemmilla kerroilla lohkovaiheeseen. Tällaisella isolla rintamalla tulee tätä kansainvälistä menestystä. Se on tosi tärkeää, että pärjätään siellä, Marjamaa toteaa Veikkausliigan podcastissa.

Veikkausliigassa käydään tänäkin vuonna jännittävää mestaruustaistelu, joka huipentunee viimeiseen peliin. Mestari pääsee aloittamaan europelit Mestarien liigan karsinnoista, joka antaa paremmat mahdollisuudet edetä aina lohkovaiheeseen saakka, kun muut joukkueet aloittavat Konferenssiliigan ensimmäiseltä kierrokselta.

HJK on mestarina selvittänyt tiensä kahtena vuotena peräkkäin lohkovaiheeseen ja se tuo mukanaan myös valtavan taloudellisen hyödyn.

- Totta kai mestari saa huomattavan etulyöntiaseman lohkovaiheeseen pääsyyn Konferenssiliigan osalta tehdyn muutoksen takia. Siellä aloitetaan Mestarien liigasta ja siellä on muutama tappiomahdollisuuskin. Tämän syyn takia se tuo sen oman elementin Veikkausliigan mestaruustaiston osalta, koska jokainen tietää sen, että jos olet mestari, niin se seuraavan vuoden Euroopassa eteneminen on huomattavasti helpompaa päästä lohkovaiheeseen. Viime vuonna palkintorahat HJK:lle siitä oli noin viisi miljoonaa lohkovaiheen jälkeen. Tänä vuonnakin katsotaan, kuinka ison summan he sieltä saavat. Ne ovat valtavan kokoisia rahamääriä, joilla pystyy sitten tehostamaan omaa toimintaa ja viemään eteenpäin. Tämä tuo sen jännityselementin mestaruustaisteluun. Se on niin kuin kaikille ihan valtava kiihoke voittaa se, Marjamaa muistuttaa.

Marjamaan mietteitä Veikkausliigan loppukaudesta ja muusta kuultavissa Veikkausliigan podcastista. Mukana on myös Matej Hradeckyn haastattelu.

Lisää uutisia