AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 20.8.2022

Marjamaa odottaa kihelmöivää loppukautta – ”Juuri nyt niitä ratkaisun hetkiä”

Marjamaa odottaa kihelmöivää loppukautta – ”Juuri nyt niitä ratkaisun hetkiä”

FC Haka ja AC Oulu taistelevat paikasta Mestaruussarjassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan runkosarja on kääntymässä loppua kohti, kun kaikilla joukkueilla on neljä peliä jäljellä. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa odottaa jännittävää loppukautta.

Veikkausliigan sarjataulukossa on taisteltavaa joka puolella. Jokaisella pelillä on tällä hetkellä iso merkitys loppukautta ajatellen ja panokset ovat kovat.

- Nämä ovat juuri nyt niitä ratkaisun hetkiä tällä uudella sarjajärjestelmällä, jolla olemme vasta kertaalleen päässet pelaamaan ennen korona-aikaa. Tämä ei välttämättä ole kaikille vielä niin tuttu

tämä sarjajärjestelmä. Nämä seuraavat kierrokset ovat valtavan isossa roolissa. 22 kierrosta on runkosarjaa ja ne määrittävät näitä jatkopaikkoja minne päästään pelaamaan.

- Näistä on hirvittävän iso vääntö, että kuka menee minnekin. Sijoituksilla on merkitystä. Jakautuminen tässä muutaman kierroksen jälkeen asettaa joukkueita loppupelien osalta hyvin mielenkiintoiseen asemaan, Marjamaa pohtii loppukauden asetelmia Veikkausliiga-podcastissa.

Veikkausliigassa tehtiin muutama vuosi sitten sarjajärjestelmän muutos, jossa haettiin panoksellisia pelejä koko kaudeksi. Loppukaudesta onkin odotettavissa äärimmäisen jännittävä.

- Tämä uusi sarjajärjestelmä mahdollistaa sen, että joka ikinen peli on mahdollisuus näille joukkueille. Edelleen jopa HIFK, joka on tällä hetkellä hyvin vaikeassa tilanteessa, niin teoriassa heilläkin on mahdollisuuksia päästä taistelemaan europaikoista kauden päätteeksi, jos pelit lähtevät kulkemaan. Lähipisteissä olevat joukkueet (sijat 4-8) keikahtavat yhdellä, kahdella pelillä, voi mennä kumpaan suuntaan tahansa. Mutta takamatkaltakin voi valtaisalla suonenvedolla päästä mukaan taistelemaan mistä tahansa paikoista. Sitä tällä sarjajärjestelmän muutoksella lähdettiinkin hakemaan, että joka ikisellä pelillä, joka ikisellä joukkueella loppuun asti voi olla isoja mahdollisuuksia, Marjamaa kertoo.

Marjamaan haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia