AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.33 // 15.8.2022

​Veikkausliigalegendan poika hakee sopimusta Suomesta – harjoittelee myös FC Interin kanssa

​Veikkausliigalegendan poika hakee sopimusta Suomesta – harjoittelee myös FC Interin kanssa

MYPA kaudella 2000 - Neathan Gibson takarivissä äärimmäisenä oikealla. (Kuva: Juha Tamminen)

Nimi Gibson kertonee jotain ainakin Veikkausliigaa pidempään seuranneille, sillä eteläafrikkalaishyökkääjä Neathan Gibson nousi seuralegendan asemaan pelatessaan MYPA:ssa kausina 1998-2000.

Nyt Suomessa nähdään Neathan Gibsonin poika Nash, joka toisin kuin isänsä pelaa maalivahtina. Nash Gibson viettää syksyn Suomessa ja tavoittelee sopimusta suomalaisen seuran kanssa. Kouvolan Sanomien mukaan 18-vuotias maalivahti harjoittelee ainakin MYPA:n, KTP:n ja FC Interin kanssa syksyn mittaan.

– Kun kävelin stadionille ensimmäisen kerran, minulle tuli nöyrä fiilis. Todella hienoa, että voin pelata Myllykoskella kuten isänikin aikoinaan, kertoo reilu viikko sitten harjoitukset MYPA:n kanssa aloittanut Gibson.

MYPAn maalivahtivalmentaja Mikko Mäntynen kehuu Gibsonin harjoitusmotivaatiota.

– Nash on urheilullinen maalivahti, joka haluaa edetä urallaan seuraavalle tasolle. Hän harjoittelee kovaa ja on osoittautunut taitavaksi maalivahdiksi.

Nykyään Yhdysvalloissa asuva isä-Neathankin saatetaan Suomessa nähdä jo lähikuukausina.

– Jos saan sopimuksen Suomeen, isä aikoi tulla katsomaan peliäni.

– Isäni kertoi, että hänet otettiin Myllykoskella lämpimästi vastaan ja uskoi, että kokisin sen saman. Hän oli aivan oikeassa. Myllykoskella jalkapallo on suuri osa ihmisten elämää.

Lähde: Kouvolan Sanomat
Lisää uutisia