AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2022

HJK kohtaa tiistaina RFS:n - Manuel Martic pitkään sivussa

HJK kohtaa tiistaina RFS:n - Manuel Martic pitkään sivussa

Manuel Martic joutuu pitkälle sairauslomalle. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK matkusti maanantaina aamulla Latviaan, jossa joukkue kohtaa tiistaina Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa FK Rīgas Futbola skolan, tuttavallisemmin RFS:n. HJK lähtee jatkopaikan ratkaisevaan kamppailuun etulyöntiasemassa, sillä ensimmäinen osaottelu päättyi Töölössä Klubin 1–0-kotivoittoon.

HJK pääsee otteluun levänneenä, kun takana on peleistä vapaa viikonloppu. RFS pelasi lauantaina Latvian Cupin neljännesvälierän Spartaks Jurmalaa vastaan, mutta päävalmentaja Viktors Morozs oli kierrättänyt miehistöään rajusti: viime keskiviikkona Helsingissä avanneista pelaajista paikkansa avauksessa säilytti ainoastaan Andrej Ilic, joka pelasi 4–0-voittoon päättyneessä ottelussa ensimmäisen nelivitosen.

HJK:n miehistö on Jurmalassa 19 pelaajan kokoinen. KuPS-pelissä tulleen aivotärähdyksen vuoksi avausosan missannut David Browne on matkassa mukana. Sen sijaan RFS-peli poiki jälleen uuden murheellisen merkinnän tämän kauden loukkaantumislistaan: Manuel Martic väänsi jalkansa kontaktitilanteessa jo ottelun alkuminuuteilla. Siitä huolimatta "Manu" väänsi muutamaa minuuttia myöhemmin ottelun ainoan maalin ja taisteli kentällä lopulta 74 minuuttia. Seuraavana päivänä tullut lääkärinlausunto oli tyly: itävaltalainen joutuu sivuun arviolta kolmeksi kuukaudeksi.

Ratkaisuottelu näkyy suorana osoitteessa hjk.fi/live. Lähetyksen hinta on 9,99e. HJK ei hallinnoi lähetystä mutta ottelu tarjottiin jakoon myös HJK TV:n kautta, ennalta määrättyyn hintaan. HJK:n tueksi Latviaan matkustaa upeasti toistasataa kannattajaa. Kotimaahan jääville kannattajille järjestetään kisakatsomo Bolt Arenalla, KLB-1 -ravintolassa.

Otteluparin voittaja etenee Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle, jossa vastaan asettuu tshekkiläinen suurseura, Viktoria Plzen. Häviäjä puolestaan jatkaa pelejään elokuun alussa Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella.

Lisää uutisia