AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.28 // 17.7.2021

Johannes Laaksonen uskoo KTP:n parantavan – ”Olemme löytämässä peli-identiteettiä”

Johannes Laaksonen uskoo KTP:n parantavan – ”Olemme löytämässä peli-identiteettiä”

Johannes Laaksonen uskoo parempaan loppukauteen. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP on pelannut kahdeksan edellisotteluaan ilman voittoa ja joukkue on sarjassa tällä hetkellä viimieisenä AC Oulun kaataessa lauantaina HJK:n. Joukkueen keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen uskoo joukkueen vielä pystyvän petraamaan kauden edetessä.

KTP on kerännyt pelaamissaan peleissä kuusi pistettä yhdellä voitolla ja kolmella tasapelillä. Laaksonen myöntää kauden olleen tähän asti pettymys.

- Kausi on mennyt alakanttiin, vaikka etukäteen osattiin odottaa hankalaa kautta. Odotimme kaudelta kuitenkin enemmän kuin mitä tähän mennessä on saatu, Laaksonen pohtii alkukauden tuloksia.

KTP:n talvi oli vaikea ja joukkue saatiin kasaan varsin myöhäisessä vaiheessa. Se näkyi myös alkukauden tuloksissa. Laaksonen uskoo, että tunnelin päässä on hiljalleen valoa näkyvissä.

- Emme löytäneet harjoituskaudella sellaista peli-identiteettiä minkä päälle rakentaa. Alkukaudesta otimme voiton ja tasapelin, mutta joudumme jokaisessa pelissä puolustamaan ja on vaikea pelata jatkuvasti paineen alla. Se on sitten näkynyt myös tuloksissa. Nyt viimeiset pari peliä ovat näyttäneet paremmalta ja olemme löytämässä peli-identiteettiä, Laaksonen analysoi.

Kotkalaiskeskikenttäpelaaja uskoo vahvempaan loppukauteen.

- Näen meillä edellytykset parempaan. Kolme edellistä peliä ovat olleet meiltä paljon parempaa, vaikkei voittoja niistä ei ole tullutkaan. On kuitenkin helpompi lähteä rakentamaan, kun on selkeä systeemi eikä identiteetti ole sellaista hakuammuntaa. Kun tulee virheitä, niin niitä on sitten helpompi korjata, kun on tiedossa mitä haetaan.

Laaksonen on kotkalaisen jalkapallokoulun kasvatti ja pelasi viimeksi kotkalaisjoukkueessa vuonna 2012, kun FC KooTeePee pelasi Ykkösessä. Sen jälkeen vierähti kuusi kautta SJK:ssa, kaksi kautta meni Norjassa Sandnes Ulfissa ja viime kauden hän pelasi IFK Mariehamnissa. Paluu kotikonnuille on maistunut Laaksoselle.

- On tuntunut tosi hyvältä ja kiva olla taas perheen lähellä, ja saa tehtyä asioita myös kentän ulkopuolella, joka tuo vähän vastapainoa. Tutut paikat ja tutut henkilöt, niin mikäs tässä, Laaksonen iloitsee.

Laaksonen on kärsinyt muutaman viime kauden ajan loukkaantumisista, mutta on päässyt tällä kaudella pelaamaan pääosin terveenä. Viime aikoina vastuu on kasvanut ja se on näkynyt myös esityksissä.

- Nyt olen saanut vähän enemmän vastuuta kuin edellisen päävalmentajan alaisuudessa. Häneltä ei tullut luottoa hänen pelisysteemissään. Nyt peliaikaa on tullut enemmän ja pelitkin ovat menneet paremmin, mutta toki parannettavaa on, Laaksonen kertoo.

KTP on tositoimissa seuraavan kerran maanantaina, kun se isännöi FC Hakaa.

Lisää uutisia