AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.25 // 26.6.2021

KTP saanut huomata Ykkösen ja Veikkausliigan eron – ”Pitää pystyä pelaamaan tasapainoisesti”

KTP saanut huomata Ykkösen ja Veikkausliigan eron – ”Pitää pystyä pelaamaan tasapainoisesti”

Anton Lepolan usko KTP:hen ei horju. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP lähti juhannuksen viettoon allaan viisi peräkkäistä tappiota ja pistetilillä oli neljä pistettä. Kotkalaisten maalivahti Anton Lepolan mukaan Ykkösen ja Veikkausliigan välinen ero on tullut selväksi.

KTP nousi viime kaudeksi Veikkausliigaan karsintojen kautta kaadettuaan TPS:n. Kotkalaisten kausi alkoi hyvin, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa.

- Veikkausliigassa on tietenkin yksilötaitoa enemmän, mutta isoin ero on joukkueiden tekemisessä ja siinä kuinka taktista peli on. Joukkueet pelaavat tosi kollektiivisesti ja yhtenäisesti. Kaikki perustuu joukkuepeliin, Lepola vertailee.

Lepolan mukaan Veikkausliigassa taso on sen verran kova, että huonoilla esityksillä pistetili ei kartu.

- Vaikka olemme pelanneet myös hyviä pelejä, niin tietyllä tapaa olemme maksaneet oppirahoja alkukauden aikana. Jos Veikkausliigassa tulee virheitä, niin niistä rokotetaan. Pitää pystyä pelaamaan tasapainoisesti. Pisteet ovat kiven alla ja ne pitää ansaita. Tekemisen pitää olla korkealla tasolla koko 90 minuuttia ja lisäajat siihen päälle.

Ennen kautta KTP sijoitettiin useissa ennakkoarvioissa putoajan paikalle, mutta se ei ole kotkalaisleirissä hätkäyttänyt.

- Se tuo lisämotivaatiota näyttää, ettemme tulleet vain käymään, vaan olemme tulleet taistelemaan pisteistä, vaikka meidät etukäteen tuomittiin. Se vain pistää meidät yrittämään kovempaa ja todistamaan muut vääräksi. Harvemmin tuollaisiin asioihin kuitenkaan kiinnittää huomiota, mutta kyllähän niitä tietenkin huomaa, Lepola miettii.

KTP:n kausi jatkuu keskiviikkona, kun se saa vieraakseen Ilveksen.

- Ensimmäinen tavoite on säilyttää sarjapaikka. Peli kerrallaan menemme eteenpäin ja jokaisesta pelistä lähdetään tavoittelemaan voittoa. Pelin pitää kehittyä, että saamme hyviä lopputuloksia. Usko on kova, mutta se vaatii töitä jokaiselta, muistuttaa.

Lisää uutisia