AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 10.11.2019

"Nyt koen että seura todella haluaa minut tänne" - Arthur tuntee itsensä jo SJK-laiseksi

"Nyt koen että seura todella haluaa minut tänne" - Arthur tuntee itsensä jo SJK-laiseksi

Jude Arthur lupaa panna kaikkensa peliin SJK:n puolesta. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK julkisti loppuviikolla vahvan kauden joukkueen riveissä pelanneen Jude Arthurin kauden 2022 loppuun saakka ulottuvan jatkosopimuksen.

Ghanan pääsarjaseura Liberty FC:n kasvatti ja nuori tähtipelaaja tuli Suomeen keskelle kylmintä talvea. SJK solmi ensin hänen seuransa kanssa vuoden lainasopimuksen, haluten katsastaa tarkemmin lupaavan pelaajan kyvyt. Näytöt vakuuttivat ja SJK osti Ghanan U20-maajoukkueen keskikenttäpelaajan kokonaan itselleen. Arthurille itselleen pitkä kolmivuotinen sopimus tuo myös kaivattua varmuutta.

- Tämä on minulle tosiaan uusi haaste ja mahdollisuus, uskon että olen siihen valmis. Ensimmäinen vuosi oli minulle ensimmäinen uudessa seurassa ja olin täällä vain lainapelaajana. Nyt koen että seura todella haluaa minut tänne ja se saa oloni entistä varmemmaksi, sanoo Jude Arthur.

Arthur pelasi alkukaudesta useammalla pelipaikalla, oikealla laitapakkina ja keskuspuolustajana, kunnes pääsi tutummalle pelipaikalle keskikentän keskustaan.

- Jokaisella valmentajalla on oma pelifilosofiansa ja uskon että pelaajien tulee sopeutua siihen. Teen parhaani siellä pelipaikalla minne minut laitetaan, vaikka ehkä minusta tuntuukin, että ominaisuuteni sopisivat parhaiten jollekin tietylle pelipaikalle. Kuuntelen kuitenkin aina valmentajaa ja teen mitä hän haluaa.

- Kokonaisuutena viime kausi oli meille kaikille todella vaikea, ja menimme vuoristorataa ylös-alas. Jalkapallo on joskus tälläistä. Mutta me voimme oppia siitä. Voimme olla nöyrempiä ja tehdä entistä kovempaa töitä. Ja kuten sanoin jo itse aiemmin, niin tulen itse tekemään töitä enemmän kuin koskaan, että tulevaisuudessa olemme vahvempia, vakuuttaa Arthur.

Runsaan kahden miljoonan suurkaupungista, Ghanan pääkaupunki Accrasta, kotoisin oleva Arthur koki Suomeen tullessaan aluksi pienen kulttuurishokin. Hän kuitenkin löysi nopeasti Seinäjoesta itselleen uuden kodin.

- Kun tulin tänne, oli se aluksi pieni järkytys. Täällä oli -30 astetta pakkasta ja kaupunki hiljainen ja pieni. Mutta minä sopeuduin nopeasti ja täällä oli mahtavat joukkuekaverit, kertoo Arthur.

- Seinäjoesta tuli tosi nopeasti kotoinen ja seura tuntuu nyt aidosti perheeltä. Kaikki tuntevat toisensa ja ovat ystävällisiä toisilleen. Kaupassakin ihmiset saattavat tunnistaa ja tulevat juttelemaan. Heistä näkee, että he todella rakastavat seuraa ja kaikkea sen ympärillä. Se on todella mukavaa, sanoo Arthur hymyillen leveästi.

Lisää uutisia