AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 27.8.2019

​Punainen kortti katkaisi HIFK:n pelin - "Vajaalla kiriminen on aina vaikeata"

​Punainen kortti katkaisi HIFK:n pelin - "Vajaalla kiriminen on aina vaikeata"

Robert Kakeeto näki punaista. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK taipui tiistaina Ilvekselle Tammelassa.

Tähtirinnat hävisivät vieraspelinsä 1-3-lukemin siitä huolimatta, että johtivat ottelua Sakari Tukiaisen osumalla. Ilves tasoitti pelin Tienoko Fofanan toimesta heti perään.

Peli alkoi kääntyä Ilvekselle viimeistään 72. minuutin jäklkeen, kun Robert Kakeeton sai punaisen kortin. Ilves käytti ylivoiman hyväkseen ja teki kaksi maalia.

Pelin lopussa HIFK:lla oli vielä sauma kaventaa rangaistuspotkusta, mutta Mika Hilander liimasi Jukka Halmeen sijoituksen oikeasta alanurkasta.

– Eka puoliaika roikuttiin mukana, toisella Ilves oli sitten meitä väkevämpi. Ei saatu tokalla puoliajalla toteutettua sitä, mistä puoliajalla puhuttiin. Viime peleissä on kyllä mennyt aivan liikaa maaleja omiin, ja omista virheistä ne vastustajan maalit yleensä myös tulee. Punaisen kortin jälkeen yritettiin vielä päästä pelin mukaan, mutta vastustaja sai helpon 2-1 maalin ja energia loppui sitten pikkuhiljaa siihen. Vajaalla kiriminen on aina vaikeata, mutta vastustaja iski tosiaan nopeasti kaksi maalia ja peli oli aika lailla siinä, HIFK:n puolustaja Tero Mäntylä niputti pelin Ruudun haastattelussa.

Seuraavaksi HIFK kohtaa VPS:n Veikkausliigan runkosarjan päätöspelissään lauantaina.

- Vaasasta lähdetään hakemaan kolmea pistettä, mutta ennen kaikkea meidän täytyy saada puolustuspelimme kuntoon, Mäntylä sanoi.


VPS-HIFK Elisa Stadionilla lauantaina 31.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia