AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 10.8.2019

Tapiolassa päädyttiin pistejakoon (FC Honka-SJK 0-0)

Tapiolassa päädyttiin pistejakoon (FC Honka-SJK 0-0)

FC Honka ja SJK eivät päässeet lauantaina selvyyteen paremmuudestaan.

Tapiolan Urheilupuistossa nähtiin lauantaina maaliton tasapeli, jossa kohtasivat FC Honka ja SJK.

SJK aloitti ottelun hyvin ja oli hallitsevampi osapuoli ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäinen laukaisupaikka oli Jesse Sarajärvellä kolmannella minuutilla, mutta Tim Murray torjui matalan kudin. SJK:lla oli muutama vapaapotku hyvästä paikasta ensimmäisellä puoliajalla. Kokoonpanoon palannutta Moshtagh Yaghoubia rikottiin rangaistusalueen rajalla. Mosa asettui itse pallon taakse, mutta veto kilpistyi muuriin.

SJK:n Yaghoubilla ja Denys Oliinykilla sekä Hongan Juha Hakolalla oli saumat osua hyvistä vapaapotkupaikoista ensimmäisellä puoliajalla, mutta kaikkien yritykset menivät yli maalin.

Kymppipaikalla pelannut Yaghoubi oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla SJK:n näkyvimpiä pelaajia. 38. minuutilla hän laukoi kovan kudin, jonka Murray pystyi kuitenkin torjumaan. Murray torjui myös Mehmet Hetemaj'n laukauksen.

Hongan ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka oli Borjas Martinilla. Lucas Kaufmann antoi oikealta laidalta hyvän keskityksen Martinille, jonka voimakas pusku meni kuitenkin yli maalin.

Honka hallitsi toisen puoliajan alkua, mutta SJK pääsi hiljalleen takaisin peliin mukaan. Jeremiah Streng oli lauantaina pitkästä aikaa avauksessa Veikkausliigapelissä, ja hän pelasikin vahvan ottelun, vaikka uran ensimmäinen liigamaali jäi vielä tuleviin peleihin.

SJK:lla oli erinomainen vastahyökkäys 71. minuutilla. Jesse Sarajärvi pääsi oikeassa laidassa Hongan syöttöön väliin ja pelasi pallon "Mosalle", joka jatkoi pallon Hetemaj'lle. Hetemaj syötti vielä Oliinykille, jonka vasemman jalan laukaus meni hieman takatolpan ohi.

SJK:n tuore hankinta Zakaria Beglarishvili tuli kentälle vartti ennen loppua ja teki välittömästi hyvän vaikutuksen. Beglarishvililla on pehmeä kosketus palloon ja hän antoi myös muutaman hyvän syötön. Myös Batistan sisääntulo oli hyvä. Brasilialaisella oli pari vetopaikkaa, ja Murraylla oli pieniä ongelmia yhden Batistan laukauksen kanssa.

"Kerhon" puolustus oli välillä ongelmissa korkeiden ja pitkien pallojen kanssa, ja Martin meinasi pari kertaa karata läpiajoon. Honka sai lopussa epäsuoran vapaapotkun, kun Mihkel Aksalu otti Ville Tikkasen palautuksen käsiinsä. Hallittu palautus tai ei, tuomiona oli vapaapotku vitosen viivalta. Honka juoni vetopaikan Javi Hervasille, mutta Aksalu teki tärkeän torjunnan ja lukemat pysyivät 0–0:ssa loppuun asti.


FC Lahti-FC Honka Lahden stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30 ja SJK-IFK Mariehamn OmaSp Stadionilla torstaina 15.8. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia