AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.14 // 12.4.2019

​HJK:ssa pelataan vain yhdestä asiasta: "Suhde mestaruuteen aika erilainen"

​HJK:ssa pelataan vain yhdestä asiasta: "Suhde mestaruuteen aika erilainen"

Kuva: Juha Tamminen

HJK on Suomen menestynein jalkapalloseura ja sen tavoite on kaudesta toiseen voittaa mestaruus.

Henri Toivomäki, 28, on pelannut Veikkausliigaa FC Lahdessa ja KuPS:ssa, joissa kausiin on lähdetty haastajan roolissa. Klubiin siirryttyään Toivomäki saa harteilleen ennakkosuosikin paineet ja kovat odotukset. Seuran tavoitteena on aina mestaruus ja kannattajat odottavat voittoa – mielellään rökälevoittoa – joka ottelussa.

- Suhde mestaruuteen on täällä aika erilainen kuin muualla. Ei se koskaan ilmaiseksi tule. Kausi on tosi pitkä ja vielä eurohommat päälle. Tärkeää, että pidetään paketti kasassa ja tehdään niitä asioita missä ollaan hyviä koko kauden verran. Tulos tulee sitä kautta, kun tehdään koko ajan sitä duunia hyvin, Toivomäki tietää.

Kotimaan tavoitteiden lisäksi omat paineet HJK:ssa tuovat europelit. HJK on selvinnyt historiansa aikana lohkovaiheeseen niin Mestarien liigassa kuin Eurooppa-liigassa ja sitä odotetaan tapahtuvan tulevaisuudessakin.

- Oisihan se hienoa päästä pitkälle Euroopassa. Meillä on hyvä materiaali, joten se luo siihen saumat. Täytyy muistaa, että mikään ei tule ilmaiseksi. Se on oma ajatusmaailma. Tie on avoin, jos tehdään oikeita juttuja ja tarpeeksi. Porukka on tosi hyvä, dynamiikka on hyvä valmentajien ja pelaajien välillä. Se vaatii asioita monelta suunnalta, että homma toimii kimpassa. Oma fiilis on, että tämän vuoden joukkueessa on hyvä dynamiikka kaikkiin suuntiin ja nälkäistä porukkaa, Toivomäki toteaa.

HJK taklaa kauden 2019 haasteisiin huomattavasti nuoremmalla joukkueella kuin menneinä vuosina. Kipparinakin toimii vasta 22-vuotias Sebastian Dahlström.

- Paljon on laatua ja paljon nuoria. Tai kun itse vanhenee koko ajan, niin on vaikea suhteuttaa, ketkä on nuoria, mutta sanotaan nuorekkaita pelaajia, jos ei nuoria, Toivomäki naurahtaa ja jatkaa: Mikä on positiivinen asia. Työmoraali on myös kova jengissä. Hieno myös nähdä, että meillä on tosi paljon taitavia pelaajia, Toivomäki kertoo.


KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla lauantaina 13.4. kello 17.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia