AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 29.9.2018

Ennakko: RoPS-SJK

Ennakko: RoPS-SJK

Veikkausliigaa on jäljellä enää neljä ottelua ja Suomen mestari on jo selvillä. HJK varmisti 29. mestaruutensa viikolla pelatussa rästiottelussaan. Sunnuntain otteluun se merkitsee sitä, että toisena oleva RoPS ei enää kamppaile kirkkaimmasta mitalista. Kaikki muu on vielä avoimena ja RoPS kamppailee hopea- ja pronssimitalista sekä sitä myöden europaikasta.

HJK varmisti jo mestaruutensa, mutta RoPS on vahvasti kiinni Veikkausliigan hopeamitaleissa. KuPS, Honka ja Ilves hengittävät kuitenkin niskaan. Rovaniemellä ei oteta paineita tilanteesta ja ryhmä marssii luottavaisena SJK:ta vastaan.

- Ottelun alla mahdolliset panokset eivät ole enää mielessä, Eetu Muinonen sanoo.

Sunnuntainen on joukkueiden tämän kauden kolmas ja siten viimeinen kohtaaminen. Toistaiseksi pisteet ovat jakautuneet tasan. RoPS hävisi Seinäjoella 1-2, mutta voitti vastaavasti heinäkuisen kotiottelun Simo Roihan maalilla 1-0.

Tilastoissa Simo Roihasta on muodostunut seinäjokisille jo pienoinen pelote. Edellisen kohtaamisen voittomaali oli jo Roihan neljäs osuma SJK:n verkkoon.

Lähtöasetelmat huomiselle ovat selkeät. RoPS taistelee Veikkausliigan hopeasijasta ja ensi kesän Europelipaikoista. SJK puolestaan pyristelee kauemmaksi karsijan paikalta.

- Tässä vaiheessa kaikki tietävät, mistä sijoituksista kukin pelaa, joten tietenkin panokset sitä myöden myös kasvaa, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela myöntää.

- Mutta jos ajattelee kaikkia putoamiskamppailussa olevia joukkueita, sarjapaikan menettäminen olisi SJK:lle isoin juttu. Huomenna heillä on varmasti paineita saada täältä pisteitä.

Toukokuun lopussa Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentajaksi astunut Alexei Eremenko on nyt toiseksi pisimpään SJK:ta Veikkausliigassa luotsannut valmentaja.

Valmentajakaruselli näyttää siis Seinäjoella rauhoittuneen. Sitten edellisen kohtaamisen SJK on myös vahvistunut neljällä pelaajalla. Heistä RoPS-luotsi Koskela mainitsee erikseen ukrainalaisen laitapelaaja Denys Oliynykin.

Oliynykin taustalta löytyy mm. yli 50 ottelua Hollannin pääsarjassa sekä muutama ottelu Bundesliigassa.

- Kyseessä on laadukas pelaaja Veikkausliigaan. Hän on erittäin hyvä kuljettamaan ja hyvä yksi vastaan yksi tilanteissa, Koskela kuvailee.

Mikäli kokenut kettu Alexei Eremenko ei yllätä, tultaneen sunnuntaina näkemään puolustusorientoitunut ja vastahyökkäyksiin sekä erikoistilanteisiin nojaava SJK.

RoPS:n kannalta virheisiin ei jälleen kerran ole varaa. Todennäköisesti ottelu tulee päättymään yhden maalin eroon suuntaan jos toiseen.

- SJK:lla on laadukkaita pelaajia ja leveä materiaali. Hyvänä päivänä he pystyvät voittamaan tässä sarjassa minkä joukkueen tahansa, RoPS-valmentaja Koskela painottaa.

SJK:n kokoonpanosta puuttuvat huomenna varmuudella Emile Paul Tendeng sekä jälleen sairastuvalle joutunut hyökkääjä Billy Ions. RoPS:lta puuttuvat pelikieltojen vuoksi keskuspuolustajat Juuso Hämäläinen sekä Jems Geffrard.

SJK on tippumistaistossa. Ero suoran tippujan paikalla olevaan PS Kemiin on kuitenkin jo 10 pistettä, joten käytännössä SJK pyrkii välttämään loppukauden peleissään toiseksi viimeistä karsijan paikkaa. Ero nyt toiseksi viimeisenä olevaan TPS:aan on kaksi pistettä ja heidän yläpuolellaan olevaan IFK Mariehamniin yksi piste. Pisteitä kaivataan ja yhdelläkin voitolla olisi suuri merkitys, kun pelejä on vain vähän jäljellä.

- RoPS on menossa kohti mitaleita ja kaipaavat siten pisteitä. Myös meille olisi kolme pistettä erittäin tärkeät ja siksi lähdemme niitä sieltä hakemaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Me tiedämme mitä meiltä vaaditaan ja mitä meidän pitää saavuttaa sunnuntain ottelusta. Mielestäni myös RoPS:lla on pelissä jonkinlaiset paineet. Siten siitä tulee iso ottelu kahden joukkueen välillä, ja molemmat tarvitsevat pisteitä eri syistä, Eremenko jatkaa.

- Molemmilla joukkueilla on ollut myös jonkin verran poissaoloja. Mutta kulunut viikko oli meille hyvä. Saimme pelaajia takaisin ja joidenkin pelaajien pikkukolhut paranneltua. Meillä on nyt täysi kokoonpano ja lähdemme hyvässä iskussa kohti Rovaniemeä, kertoo Eremenko lopuksi.

SJK ja RoPS ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti ja kotikentällä tuli 2-1-voitto, Rovaniemellä RoPS oli parempi 1-0-luvuin.

SJK vierailee Rovaniemellä tälle kaudelle nyt toista kertaa. Edellinen kohtaaminen päättyi kotijoukkueen 1-0-voittoon. Seinäjoella SJK oli parempi 2-1-luvuin. Kaikkiaan SJK ja RoPS ovat kohdanneet historiassaan 20 kertaa, kun mukaan lasketaan myös cup-ottelut sekä kauden 2012 Ykkösessä pelatut ottelut. SJK on voittanut niistä 12, RoPS 6 ja kahdesti on pelattu tasan. SJK on myös vienyt kaikista 11:stä Rovaniemellä pelatusta ottelusta kuusi nimiinsä, kun RoPS:n voittanut kotonaan vain kolmesti. Maalit on SJK:n hyväksi 33-22.

Tähän otteluun SJK joutuu ilman kauden parasta syöttäjäänsä Emile Paul Tendengiä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Tendengin osalta kausi on jo paketissa loukkaantumisen vuoksi, eikä hän ehdi kuntoon kauden loppuun mennessä. SJK:lta on sivussa varmuudella myös koko kauden missannut Obed Malolo sekä Billy Ions. Ionsin loukkaantumistilanteeseen saadaan selvyyttä ensi viikon alussa ja Malolo on tekemässä paluuta kentille lähiviikkoina. Sivussa on myös nuori puolustaja Ville Tikkanen, jolla hänelläkin on ollut alarajaavammaa, mutta myös hän on tekemässä paluuta kentille.

Rovaniemelle saadaan mukaan joka tapauksessa täysi kokoonpano ja tarvittaessa mukaan voidaan ottaa pelaajia SJK U23:n riveistä, joiden kausi Kakkosessa päättyy aiemmin lauantaina Oulussa.


RoPS-SJK Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 30.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia