AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2017

Muurinen luottaa HIFK:n voittotilin aukeamiseen

Muurinen luottaa HIFK:n voittotilin aukeamiseen

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen johdattaa suojattinsa lauantaina kotiotteluun Rovaniemen Palloseuraa vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK hakee lauantaina kauden avausvoittoaan. Telia 5G Areenalle saapuu vieraaksi RoPS.

RoPS on Veikkausliigan nykyjoukkueista ainoa, jota HIFK ei ole pystynyt voittamaan kahden edellisen kauden aikana. Kuudesta keskinäisestä ottelusta peräti neljä on päättynyt tasan ja RoPS on voittanut kahdesti Rovaniemellä. Jokainen Helsingissä pelattu ottelu on päättynyt 1-1 tasapeliin.

RoPS:n kausi käynnistyi heikosti, kun ensin turkulainen FC Inter murskasi kotikentällään rovaniemeläiset peräti 6-2 lukemin. Kyyti oli lähes yhtä kylmää myös seuraavassa ottelussa, kun RoPS taipui kotonaan VPS:lle numeroin 4-2. RoPS on kuitenkin osoittanut vahvuutensa heikon alun jälkeen ja nyt vahvasti nuorentunut joukkue on kahden ottelun voittoputkessa. Ensin RoPS voitti Ilveksen Tampereella pelatussa ottelussa 2-0 ja lauantaina PS Kemi taipui rovaniemeläisille Lapin derbyssä 1-3.

– Kausi alkoi heidän osalta murheellisesti, mutta päävalmentaja Juha Malinen tilkitsi puolustuksen sen jälkeen. Ghanan maajoukkuepelaaja David Addy ja nigerialainen kärkipelaaja Eze ovat olleet hyviä. Kaksi perättäistä voittoa on antanut varmasti hyvää itseluottamusta RoPS:lle. Tarkkana saadaan olla lauantaina, sillä nämä eivät ole missään nimessä helppoja pelejä, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

RoPS:n joukkue on muuttunut erittäin paljon viime kaudesta. Moni viime kauden luottomies lähti uusiin haasteisiin ja RoPS:n kokoonpanossa on monta nuorta sekä lupaavaa pelaajaa. 17-vuotias Saku Ylätupa sekä loistavalla potkutekniikalla varustettu ja A-maajoukkuerinkiin noussut keskikenttäpelaaja Robert Taylor johtavat rovaniemeläisten sisäistä maalipörssiä kahdella liigaosumalla. Suomen poikamaajoukkueissa esiintynyt ja nyt debyyttikauttaan Veikkausliigassa pelaava laitahyökkääjä Timo Stavitski on tehnyt vaikutuksen alkukauden otteluissa. Vasta 15-vuotias Pyry Hannola ja Ykkösen kentiltä IFK:lle tuttu Anselmi Nurmela debytoivat Veikkausliigassa RoPS:n edellisessä ottelussa PS Kemiä vastaan.

Puolustuksessa RoPS-päävalmentaja Juha Malinen luottaa edellämainitun Addyn lisäksi Leo Väisäseen, Juuso Hämäläiseen sekä serbialaiseen Ivan Tatomiroviciin, joka muistetaan viime kaudelta HJK-paidasta. Espanjalaismaalivahti Antonio Reguero on hoitanut oman ruutunsa kelvollisesti.

RoPS:n nigerialaiskeskikenttäpelaaja Sani Kaita loukkaantui PS Kemi-voitossa ja hänen pelaamisensa lauantaina on epävarmaa. RoPS-kapteeni Antti Okkonen ja keskikentän moottori Robert Taylor olivat sivussa edellisestä ottelusta, joten nähtäväksi jää, pelaako kaksikko lauantaina Helsingissä.

– RoPS on prässäävä vastaiskujoukkue, joka on hyvä suunnanmuutospelissä. 3-1 kotivoitto PS Kemistä ilman Antti Okkosta ja Robert Tayloria oli kova suoritus. Kaiken lähtökohtana on tietysti se, että me lähdemme voittamaan ottelua. Uskon ja luotan vahvasti siihen, että voittotilimme aukeaa lauantaina kotiyleisön edessä, Muurinen kertoo.


HIFK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 6.5. kello 18. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia