AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2017

Ennakko: HIFK-RoPS

Ennakko: HIFK-RoPS

HIFK metsästää lauantaina kauden avausvoittoaan kotonaan, jonne saapuu vieraaksi RoPS.

HIFK hakee kauden ensimmäistä voittoaan lauantaina, kun vieraaksi Helsinkiin saapuu RoPS.

HIFK oli jo viime perjantaina todella lähellä Veikkausliigakauden avausvoittoa, kun tähtirinnat matkustivat Seinäjoelle mitalisijoille arvioidun SJK:n vieraaksi. Pekka Sihvolan hattutemppu oli lähellä siivittää HIFK:n upeaan pisteryöstöön, mutta SJK nousi aivan loppuhetkillä tasoihin. HIFK johti ottelua lisäajalle lähdettäessä jo 3-1, mutta SJK kairasi itsensä tasoihin kahdella lisäaikamaalilla, joista toinen syntyi rangaistuspotkusta.

– Ensimmäiset 15 minuuttia olimme pulassa, jonka jälkeen tulimme paremmin mukaan. Ylivoimaisesti meidän paras ottelu tähän mennessä. Ensimmäisen puoliajan loppu oli hyvää ja toinen puoliaika vielä parempaa, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

– Olisihan se loppu pitänyt hoitaa paljon tyylikkäämmin. Ne viimeiset neljä minuuttia olisi pitänyt tappaa ja pitää pallo omalla joukkueella. Nyt lähdimme liikaa hyökkäämään ja kuluttamaan voimavaroja, Muurinen sanoo.

Kauden ensimmäinen voitto Veikkausliigassa oli siis enemmän kuin lähellä, mutta tällä kertaa HIFK sai tyytyä vain yhteen sarjapisteeseen. Peliesitys oli kuitenkin lopun sulamisesta huolimatta odotuksia herättävä ja osoitti, että HIFK pystyy haastamaan myös tällä kaudella kenet tahansa.

– SJK-pelissä oli todella paljon hyviä juttuja, mutta vain se voitto puuttui. Jos pelimme pysyy samanlaisena niin olen aivan varma, että voittoja alkaa tulla myös meidän joukkueelle, Muurinen sanoo luottavaisena.

Menetetystä voitosta huolimatta ottelu osoitti, ettei nykyinen sarjasijoitus kuvasta HIFK:n todellista tilannetta. Videot on kelailtu myös Napapiirillä.

- Siinä oli pelillisesti paljon hyviä asioita, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen tunnustaa.

- HIFK:n laitapelaajat tulivat aktiivisesti keskelle, laitapakit nousivat voimakkaasti, keskikentän pohja osallistui vahvasti pelin rakenteluun. Toisaalta nämä samat asiat toistuvat nykyään monella muullakin Veikkausliigan joukkueella.

HIFK:lla ei ole tällä hetkellä loukkaantumishuolia. Koko kauden pelaamatta olleen keskuspuolustaja Pauli Kuusijärven pelikunto lähenee kovaa vauhtia. SJK-ottelun pelikiellon takia missannut Nosh A Lody on jälleen valmennusjohdon käytettävissä.


HIFK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 6.5. kello 18. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut
Lisää uutisia