AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2017

HIFK:lle kauden avausvoitto (HIFK-RoPS 1-0)

HIFK:lle kauden avausvoitto (HIFK-RoPS 1-0)

HIFK otti kauden 2017 ensimmäisen voittonsa lauantaina RoPSista Mikael Forsellin maalilla. (Kuva: Juha Tamminen)

Helsingin IFK otti lauantaina kuluvan Veikkausliigakauden ensimmäisen voittonsa, kun Rovaniemen Palloseura kaatui Mikael Forssellin avausjakson osumalla lukemin 1-0.

HIFK hallitsi ottelutapahtumia ensimmäisellä puoliajalla ja sai luotua muutaman vaarallisemman maalipaikan. Erityisesti HIFK sai luotua tilanteita vasemmalla laidalla pelanneen Nnaemeka Anyamelen johdolla.

HIFK siirtyi ottelussa 1-0-johtoon kulmapotkusta ottelun 32. peliminuutilla. Anyamelen keskitys löysi RoPS-puolustajien välistä Mikael Forssellin, jonka tarkka pusku painui Antonio Regueron vartioiman maalin takanurkkaan. Maali oli Forssellille kauden ensimmäinen ja samalla ensimmäinen HIFK-paidassa.

RoPS:n pelaajista kärkipelaaja Emeka Friday Eze oli joukkueensa näkyvin pelaaja ensimmäisellä puoliajalla, mutta hän jäi varsin yksin vierasjoukkueen hyökkäyksissä. RoPS ei saanut ensimmäisellä puoliajalla ainuttakaan laukausta kohti HIFK-maalia. RoPS-kapteeni Antti Okkonen ja HIFK:n laitapuolustaja Matias Hänninen tulivat juuri ennen taukoa pienten kolhujen takia vaihtoon.

Toisella puoliajalla RoPS sai ensimmäistä jaksoa paremmin pelijuonesta kiinni. Rovaniemeläisten päävalmentaja Juha Malinen oli selvästi antanut pienimuotoisen läksytyksen tauolla ja se näytti todella toimivan. RoPS pääsi luomaan entistä paremmin hyökkäyksiä laitojen kautta varsinkin Timo Stavitskin ja Saku Ylätuvan johdolla. Myös vasempana laitapuolustajana pelannut David Addy esiintyi pirteästi.

HIFK-puolustus pelasi Kim Raimin ja ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella pelanneen Pauli Kuusijärven johdolla kuitenkin uhrautuvasti ja maalivahti Tomi Maanoja ei joutunut kunnollisiin torjuntatöihin. RoPS nosti ryhmitelmäänsä ottelun edetessä entistä ylemmäksi, kun HIFK puolusti samanaikaisesti johtoaan. Vaihdosta kentälle tulleella Juho Mäkelällä oli loistava paikka aivan ottelun lopussa viedä HIFK 2-0 johtoon, mutta Mäkelän laukaus meni reilusti yli. Peli päättyi lopulta HIFK:n 1-0-kotivoittoon.


KuPS-HIFK Savon Sanomat Areenalla perjantaina 12.5. kello 18.30 ja RoPS-FC Lahti Rovaniemen keskuskentällä perjantaina 12.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia