AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 7.5.2017

Malinen: "Tarvittava nöyryys puuttui"

Malinen: "Tarvittava nöyryys puuttui"

Juha ei selitellyt tappiota. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK aiheutti Rovaniemen Palloseuralle sen kauden toisen vierastappion sunnuntaina Telia 5G Areenalla.

Ennen eilistä ilman voittoa matkannut HIFK marssitti kentälle koko kokeneen kaartinsa. Isäntien avauskokoonpanosta löytyi ainoastaan kolme alle kolmekymppistä pelaajaa. HIFK:n avauksen keski-ikäkin - yli kolmekymmentä vuotta - lähentelee sekin Veikkausliigan ennätyksiä, ellei sellainen jopa ole.

Kokemus kuitenkin puhui. Varsinkin avausjaksolla HIFK hallitsi peliä.

- HIFK ei pelannut superhienosti, mutta jo ennen ottelua oli aistittavissa, että he tulevat laittamaan kaikkensa peliin, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen myöntää.

- Vaikka kävimme asiat lävitse monta kertaa, niin silti meiltä puuttui tarvittava nöyryys. HIFK oli tilanteessa, jossa heillä ei ollut tilillään vielä voittoakaan. Nyt he pelasivat kotiyleisönsä edessä kenties Veikkausliigan kaikkien aikojen kokeneimmalla ryhmällä.

Malisen mukaan ottelun alku antoi jo viitteitä siitä mitä tuleman pitää.

- Itse olimme aivan liian pehmeitä. En tarkoita koko joukkuetta, mutta pehmyys heijastui heti ensimmäisissä riisto- ja kamppailutilanteissa. Huomasin itsestänikin, että olin jo alle kymmenen minuutin jälkeen seisoskelemassa kentän reunalla. Tilanne alkoi oikeasti huolestuttamaan.


RoPS-FC Lahti Rovaniemen keskuskentällä perjantaina 12.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia